Україна і світ

Умєров: Україна почала перемовини з партнерами щодо ракетної програми

Фото: Міноборони

Міністр оборони Рустем Умєров повідомив, що Україна почала перемовини з партнерами, щоб залучити пряме фінансування в ракетну програму.

Про це він сказав в інтерв’ю виданню Лівий берег.

Україна почала перемовини щодо ракетної програми

Відповідаючи на запитання про стан української ракетної програми, очільник оборонного відомства заявив, що до цього вона управлялася Міністерством з питань стратегічних галузей промисловості. З 2024 року Міноборони взяло її на себе.

– Ми перевели з Головного управління розвідки генерала Клочка, з яким зробили аудит, перевірили, що де потрібно. Скільки ПЗРК, наприклад, Градів, Ураганів, Смерчів. Переглянули авіакомпоненти, скільки дальніх ракет потрібно. Вивірили усе. Цифри знаємо. І визначаємо, скільки і як будемо фінансувати, – розповів Умєров.

Він додав, що ракетна програма розрахована на три роки. І зараз Україна почала перемовини з партнерами, щоб залучити пряме фінансування.

За словами міністра, ракети – складне питання, але “ми його подужали”.

– Ми використовуємо ці ракети. І хочемо своє локальне виробництво збільшити, тому що нам завжди потрібні будуть ракети для стримування і відсічі. Відповідно, ми інвестуємо в неї та партнерів просимо інвестувати. Це ракети й дрони на дальні, середні й маленькі відстані, – наголосив Умєров.

Раніше Рустем Умєров повідомляв, що у 2024 році частка боєприпасів українського виробництва на фронті становить близько 41%, тобто майже кожен другий снаряд.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Він зазначив, що лише за цей рік Міністерство оборони законтрактувало дронів на понад 21 млрд грн і боєприпасів до них ще на 9 млрд грн.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-24 21:33:40