Україна і світ

Трамп обганяє Гарріс у шести штатах: названо причини

Фото: Getty Images

У шести штатах США – Аризоні, Джорджії, Мічигані, Неваді, Пенсільванії та Вісконсині – кандидат від республіканців Дональд Трамп впевнено лідирує з рейтингом 56% проти 44% прихильників демократки Камали Гарріс.

Про це свідчать дані опитування, проведеного Інститутом глобальних проблем у період з 15 по 22 серпня 2024 року.

Вибори в США – у яких штатах лідирує Трамп

Згідно з соціологічним дослідженням, виборці по всій країні з невеликою перевагою вважають, що саме віцепрезидентка Гарріс (52% проти 48%) здатна рішуче та ефективніше захищати інтереси США.

Однак шість великих штатів залишаються такими, що “вагаються”. Там вважають, що Трамп має великі шанси на розв’язання глобальних питань.

Зокрема йдеться про завершення військових конфліктів в Україні та на Близькому Сході, запобігання захопленню Тайваню Китаєм, а також відновлення непохитності  інтересів Америки на міжнародному рівні.

— Ми побачили, що незалежні виборці в штатах, що вагаються, як правило, підтримують менш інтервенціоністську зовнішню політику. Тому той факт, що виборці вважають Трампа вірогіднішим кандидатом на припинення воєн в Україні та в секторі Газа, може зміцнити його популярність, – розповів старший науковий співробітник Інституту Марк Ханна.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Участь у серпневому опитуванні взяли 1865 дорослих американців – 1000 з них у шести штатах, що вагаються. Статистична похибка при складанні рейтингу кандидатів у відсотках становить +/-3,9%.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-24 19:49:05