Україна і світ

США можуть передати Україні ракети для F-16 в рамках пакета на $375 млн – Politico

Фото: Офіс президента

США можуть відправити Україні ракети середньої дальності для винищувачів F-16 у рамках пакета військової допомоги на 375 млн доларів, про який буде оголошено в понеділок.

Про це пише видання Politico.

Ракети Joint Standoff Weapon для F-16

Ракета Joint Standoff Weapon, яку використовують ВПС і ВМС США, а також низка союзників, може бити на відстані понад 70 миль (112 км). Ці ракети дадуть змогу Україні бити по російських військах з більш безпечної відстані.

За словами двох американських чиновників і людини, знайомої з питанням, пакет військової допомоги, який ще доопрацьовують, також міститиме артилерійські боєприпаси, ракети і ракети ППО.

Пакет допомоги на суму 375 млн доларів стане найбільшим з травня цього року і можливо останнім (до кінця фінансового року 30 вересня) в рамках президентських повноважень на скорочення озброєнь, що дозволяє президенту США вилучати зброю, боєприпаси і матеріальні засоби з військових запасів і надавати іншим країнам без схвалення Конгресу.

Нові ракети, хоча і не мають тієї дальності, про яку просить Київ, все ж дадуть Україні нову потужну зброю проти російських військ, що наступають на сході країни.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дальність польоту в 112 км дасть змогу пілотам триматися подалі від лінії фронту і російських систем ППО.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-21 17:37:42