Львівський портал

У Курській області українські військові експериментували з інноваційними методами, ‒ ISW

Українські військові змогли скористатись ситуацією для наступу у Курській області, попри те що Росія знала про ці плани і готувалася до цього. Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW), передає Укрінформ.

Аналітики із посиланням на статтю у The Guardian зазначають, що російська влада знала про загрозу майбутнього наступу ЗСУ у Курській області, однак не вжила належних заходів для усунення загрози. Зокрема, за даними видання, станом на червень російські військові підрозділи, дислоковані уздовж кордону, були укомплектовані лише на 60-70% і переважно – погано підготовленими резервістами.

За оцінкою аналітиків ISW, російська влада не доклала «жодних суттєвих зусиль» для підвищення готовності військових частин, які несуть службу у прикордонних районах Курської області, або спорудження додаткових укріплень уздовж кордону до моменту початку операції ЗСУ. Ймовірно, влада РФ вирішила проігнорувати відповідні запити через прорахунки щодо спроможності України просунутися вглиб території РФ.

«Хоча російські війська, ймовірно, знали про різні точки уздовж кордону, де Україна могла б здійснити вторгнення, українські війська змогли скористатися невизначеністю щодо своїх оперативних намірів і спроможностей, щоб забезпечити оперативну раптовість», – зауважили в ISW.

Також відзначається, що українські військові експериментували з інноваційними методами, які поєднують наземні дії і безпілотні системи, однак в ISW не висвітлюють їх детально для «підтримання оперативної безпеки України».

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-09-21 11:59:39