Україна і світ

Вибухи та евакуація: дрони атакували склади боєприпасів у двох областях РФ

У Росії безпілотники атакували склади у двох областях – у селищах Кам’яний Тихорецького району Краснодарського краю та Октябрьском Тверської області.

Атака дронів Кам’яного 21 вересня

Як пишуть росЗМІ, у селищі розташовані склад боєприпасів та дві військові частини: в/год 57229-41 (місцеві жителі називають її “білі сараї”) та в/ч 01704.

Фото: Google maps

Губернатор Краснодарського краю підтвердив атаку безпілотників. За його словами, з метою безпеки проводиться тимчасова евакуація мешканців селища, що знаходиться поряд із місцем займання, до найближчих населених пунктів.

Атака дронів Октябрьского 21 вересня

23-й арсенал ГРАУ атакований безпілотниками у селищі Октябрьском Тверській області. Склад знаходиться всього за 16 км на південь від вже знищеного 107 арсеналу.

Яка номенклатура боєприпасів у ньому зберігається залишається під питанням. Це один із 6 арсеналів ГРАУ, який залишався в європейській частині Росії після Торопця.

Як повідомив губернатор Тверської області Ігор Руденя на Південному Заході Тверської області силами Міністерства оборони РФ збиті БПЛА.

Фото: Google maps

Міноборони РФ заявило про знищення 101 БПЛА цієї ночі – з них 53 у Брянській області, 18 – у Краснодарському краї, 5 – над територією Калузької області, по три БПЛА над територіями Тверської та Бєлгородської областей, по 1 безпілотнику над територіями Смолен анексованого Криму, 16 над акваторією Азовського моря.

Нагадаємо, що 18 вересня дрони Служби безпеки України, Головного управління розвідки Міноборони та Сил спеціальних операцій фактично стерли з лиця землі великий склад Головного ракетно-артилерійського управління (ГРАУ) Міноборони РФ у Торопці Тверської області.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

За даними джерел Фактів ICTV, на складі в Торопці зберігалися ракети для комплексів Іскандер і Точка-У, а також керовані авіаційні бомби (КАБи) та артилерійські боєприпаси.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-21 08:42:30