Україна і світ

Як студентам оформити електронний квиток Леокарт 2024: куди звертатися та які документи необхідні

У Львові в усіх видах громадського транспорту доступна безготівкова оплата проїзду карткою Леокарт.

Пасажири автобусів, трамваїв та тролейбусів тепер мають можливість розраховуватися за проїзд не тільки готівкою, банківськими картками, мобільними пристроями з підтримкою Google Pay, Apple Pay, а й транспортною карткою Леокарт. Вона доступна для всіх пасажирів, які бажають оплачувати проїзд в електронний спосіб, учням та студентам.

Що таке транспортна картка Леокарт, як студенту отримати Леокарт у 2024 році та що для цього знадобиться — читайте в матеріалі Фактів ICTV.

Що таке Леокарт

Електронний квиток Леокарт — це автоматизована система обліку оплати проїзду у громадському транспорті Львова. Персоналізовані пільгові та учнівські електронні квитки Леокарт дають можливість здійснювати безплатний проїзд на всіх міських маршрутах транспорту.

Для студентів денної форми навчання закладів освіти Львівської громади картка Леокарт надає 50% знижку на вартість проїзду (поїздка коштує 6,5 грн). А завдяки безкоштовній пересадці до 40 хв можна платити ще менше.

Наприклад, ваша поїздка з двома пересадками обійдеться лише 2 грн, тобто — 6,5 грн : 3 транспортні засоби = 2,2 грн.

Пільгова безготівкова оплата проїзду доступна на всіх маршрутах у всьому громадському транспорті Львова.

Зверніть увагу! Наявність лише студентського квитка унеможливить використання знижки на проїзд навіть в електротранспорті Львова.

Які бувають електронні квитки Леокарт

Транспортні картки Леокарт поділяються на два типи: загальні та персоналізовані. Своєю чергою персоналізовані картки діляться на три категорії:

  1. Пільгові;
  2. Учнівські;
  3. Студентські.

Загальні картки Леокарт

Загальна картка Леокарт червоного кольору – передбачена для всіх пасажирів, які оплачують та обирають для себе електронний спосіб оплати проїзду. Ці картки не містять персональних даних пасажира. Їх продають у мережі роздрібної торгівлі, вартість – 60 грн. Мати таку картку вигідно, бо поїздка з карткою Леокарт найдешевша — коштує 13 грн.

Персоналізовані картки Леокарт

Персоналізована картка Леокарт синього кольору — передбачена для пасажирів, які мають пільгу чи знижку на проїзд у громадському транспорті. Персоналізовані картки містять фото та персональні дані власника. Вони діляться на три категорії: пільгові, учнівські та студентські.

  • Пільгова картка Леокарт – передбачена для пасажирів, які мають 100% пільгу на оплату проїзду у громадському транспорті. Власники такої картки користуються громадським транспортом Львова безплатно. Для пільгової категорії населення, що проживає, навчається чи працює на території Львівської МТГ, такі картки виготовляють безплатно. Пільговикам з інших громад необхідно оплатити вартість картки – 60 грн.
  • Учнівська картка Леокарт – передбачена для школярів, які навчаються у загальноосвітніх навчальних закладах Львівської громади. Лише учні, власники такої картки, можуть безплатно користуватися громадським транспортом Львова. Вартість виготовлення учнівської картки — 60 грн. Оформити її можна індивідуально в одному з пунктів подачі документів чи видачі карток, або замовити через свій навчальний заклад.
  • Студентська картка Леокарт — передбачена для студентів денної форми навчання, які навчаються у вишах чи коледжах, професійно-технічних училищах Львівської громади. Картка надає знижку 50% на користування громадським транспортом Львова. Оформити та отримати студентську картку можна через свій навчальний заклад.

Як отримати Леокарт студенту: куди звертатися та необхідні документи

Для оформлення студентської картки Леокарт через навчальний заклад необхідно звернутися до первинної профспілкової організації ВНЗ чи закладу професійної (професійно-технічної) освіти та подати документи.

Необхідні документи для оформлення картки Леокарт:

  •  паспорт громадянина України або ІD-картка з додатком;
  • оригінал реєстраційного номера облікової картки платника податків (РНОКПП);
  • фото розміром 3 см на 4 см у цифровому варіанті формату JPG, зроблене не пізніше ніж, за шість місяців до дня подачі документів;
  • заява на отримання транспортної картки.

До переліку документів також необхідно додати оригінал квитанції про сплату вартості транспортної картки. У 2024 році вартість виготовлення картки Леокарт становить 60 грн.

Зразок заяви на виготовлення картки Леокарт виглядає наступним чином:

Фото: Львівська міська рада

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Джерело: Леокарт

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-20 18:28:19