Україна і світ

Що буде з доларом до кінця 2024 року: прогноз економіста

Фото: Unsplash

Нещодавно Національний банк України оприлюднив щомісячний макроекономічний та монетарний огляд. Відповідно до цього звіту, приріст гривневих депозитів населення, починаючи з червня, дещо призупинився. НБУ пов’язує це з можливим погіршенням курсових очікувань у попередні місяці та зі зростанням витрат населення на енергообладнання через віялові відключення у червні та липні.

Факти ICTV дізнавалися в економіста, фінансового аналітика Олексія Куща, яким буде курс долара найближчим часом, чи варто очікувати його зростання до кінця 2024 року.

Як змінився курс долара у вересні 2024 року

На 20 вересня 2024 року курс долара США становить 41,4445 грн. Від початку вересня курс долара змінився. 4 вересня відбувся стрибок, і долар зріс одразу на 16 копійок. З 10 до 19 вересня спостерігалося поступове зростання курсу. Ця валюта додавала в ціні кожного дня 4-7 копійок.

Отже, від початку місяця долар зріс майже на 40 копійок. 2 вересня, відповідно до курсу Нацбанку, вартість одного долара становила 41,0592 грн, а сьогодні, 20 вересня – 41,4445 грн.

Коливання курсу долара у вересні 2024 року

Що буде з курсом долара – прогноз

Економіст, фінансовий аналітик Олексій Кущ зазначає, що наразі курс долара не буде сильно коливатися, адже він напряму залежить від іноземної допомоги. Якщо вона буде надходити в достатній кількості, то суттєві коливання, підвищення курсу, спостерігатися не будуть.

– Курс долара буде похідною від динаміки зовнішньої допомоги. Варто дивитися на показники зовнішніх фінансових надходжень, – зазначає експерт.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

На думку експерта, вартість долара до кінця року не буде вище ніж 45 грн.

– Економічні фактори зараз дуже обмежено впливають на курс долара, саме тому очікувати суттєвих коливань не варто, – говорить експерт.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-20 18:17:04