Україна і світ

Силою думки: мозковий імплант допоміг людині з паралічем керувати домашніми приладами


64-річний чоловік з бічним аміотрофічним склерозом став першим у світі, хто зміг керувати домашніми приладами силою думки.

Неможливе можливо завдяки новим технологіям 

Колись про таке навіть не сміли мріяти, але сьогодні це вже реальність. Це стало можливим завдяки інноваційному інтерфейсу мозок-комп’ютер Synchron, який працює у тандемі з голосовим помічником Amazon Alexa.

Імплант, встановлений 64-річному пацієнту, перетворює мозкові сигнали на команди для різних пристроїв.

Завдяки інтеграції з Alexa, він отримав можливість вмикати та вимикати світло, здійснювати відеодзвінки, слухати музику, дивитися фільми, читати книги, а також контролювати розумні домашні прилади і навіть робити покупки в інтернеті.

— Якщо більшість систем розумного дому покладаються на голос або дотик, ми надсилаємо керуючі сигнали безпосередньо з мозку, — сказав засновник Synchron Том Окслі.

Унікальність цього випадку полягає в тому, що імплант був введений через вену на шиї, без традиційного хірургічного втручання.

Інновації у медицині відкривають нові горизонти для людей з обмеженими можливостями, дозволяючи їм вести активне життя без зайвих зусиль та сторонньої допомоги.

ДжерелоMedicalxpress

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: Synchron

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-20 17:20:45