Україна і світ

Що горить у Києві та як це позначилося на якості повітря

Фото: Pixabay

20 вересня 2024 року Департамент захисту довкілля КМДА зафіксував значне перевищення допустимих норм забруднення повітря у Києві. Факти ICTV дізнавалися, що горить під Києвом та чи вдалося локалізувати пожежу.

Що горить у Києві на лівому березі сьогодні

Заступник директора Департаменту захисту довкілля (КМДА) Володимир Дундар повідомив в ефірі телемарафону Єдині новини 20 вересня, що причиною забруднення повітря в Києві та області стали пожежі.

Фіксується значне перевищення індексу забруднення атмосферного повітря. Це пов’язано з наявністю у повітрі твердих частинок, тобто пилу. Володимир Дундар зазначив, що головна причина диму у Києві – пожежі, сьогодні вони відбуваються у Вишгородському районі. За його словами, горить ліс на території 172 га.

Що за дим у Києві

Заступник директора Департаменту захисту довкілля зазначив, що задимлення в Києві та забруднення повітря спостерігається з 01:00 20 вересня.

За інформацією Дундара, вже вдалося загасити більшу частину пожеж у Києві. Але наразі продовжують горіти 2 га лісу.

– Наразі очищення повітря відбувається досить повільно через низьку швидкість вітру, – зазначив очільник департаменту.

Він сподівається, що додаткових пожеж у Києві не буде, тому найближчим часом мешканці столиці зможуть дихати свіжим повітрям. Проте наразі конкретних прогнозів експерт не дає, адже пожежа не ліквідована повністю, її продовжують гасити пожежники. Спеціалісти прогнозують збільшення швидкості вітру, що може пришвидшити очищення повітря від пилу та продуктів горіння.

– Щойно пожежники подолають наслідки загоряння, повітря буде очищуватися. Станом на зараз дійсно є дуже велике забруднення, що пов’язане з пилом, – зазначає спеціаліст.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Володимир Дундар не підтвердив погіршення якості повітря у 12 разів. Він зазначив, що неможливо якось диференціювати цей пил та визначити його точну кількість.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-20 16:55:36