Україна і світ

Розміром з автобус: у Землі з’явиться другий тимчасовий супутник


Наша планета обзаведеться другим супутником – космічне тіло розміром з автобус обертатиметься навколо Землі вже цієї осені. Щоправда, новий компаньйон із космосу з нами не назавжди.

У Землі з’явиться другий супутник: подробиці

Про відкриття заявив професор Мадридського університету Комплутенсе Карлос де ла Фуенте Маркос. Він заявив, що астероїд завдовжки 10 метрів обертатиметься навколо Землі завдяки силі тяжіння нашої планети.

Об’єкт буде максимально близько до Землі з 29 вересня до 25 листопада, після чого попрямує в пояс астероїдів навколо Сонця.

За словами Карлоса, це звичайна подія в космічному світі – астероїд із поясу Арджуна рухався зі швидкістю менше ніж 3 540 км/год, через що потрапив під вплив тяжіння Землі.

– У цих умовах… об’єкт може стати тимчасовим місяцем Землі, – підсумував учений.

Відомо, що астероїд уперше було виявлено 7 серпня завдяки системам моніторингу NASA.

Це не перший мінімісяць на Землі. У своїй роботі дослідники пишуть, що два аналогічні об’єкти оберталися навколо планети в 1981 і 2022 роках.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Утім, рідкісні події можуть стосуватися і давно знайомих космічних тіл. Приміром, наприкінці літа на Сонці зафіксували аномальну активність. Всього за добу на небесному світилі з’явилися сотні плям.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-20 10:25:28