Україна і світ

Під Маріуполем знищено ворожі сховища з боєприпасами: подробиці операції ВМС ЗСУ

Фото: Факти ICTV

У Донецькій області знищено російські сховища з боєприпасами поблизу Маріуполя.

Знищення сховищ з боєприпасами під Маріуполем – що відомо

За інформацією управління комунікацій командування Військово-морських сил ЗСУ, ворожі сховища з боєприпасами поблизу Маріуполя знищили підрозділи ВМС.

– Днями підрозділи Військово-морських сил ЗСУ завдали ракетного удару по виявлених розвідкою важливих складах боєприпасів поблизу тимчасово окупованого Маріуполя, – йдеться у повідомленні.

За підтвердженою інформацією ВМС, внаслідок удару знищено інфраструктуру сховищ та тони боєприпасів, які російські війська накопичували для застосування на території України.

– Це один з тих прикладів, коли лише верифікована інформація потрапляє в медіапростір. Далеко не завжди ми можемо казати про подібні кейси, але цього разу кілька діб пішло на те, щоб верифікувати результати роботи, щоб надати 100% правдиву інформацію, – заявив речник ВМС Дмитро Плетенчук.

За його словами, остаточно підтверджено результативне вогневе ураження силами та засобами ВМС у кооперації з іншими Силами оборони України.

– Ми не можемо розкривати подробиці, але в такий спосіб підтверджуємо вогневий контроль достатньо великої території, зокрема, акваторії Азовського моря. Нагадали ворогу про те, що перебувати там вони не можуть собі дозволити. Подібні акції ускладнюють для ворога тилове забезпечення підрозділів, які ведуть бойові дії на лінії зіткнення, у цьому випадку на півдні України. Звісно, це матиме для нього надалі суттєві наслідки, – наголосив він.

Дмитро Плетенчук зазначив, що не може назвати цей кейс чимось надзвичайно новим для підрозділів Військово-морських сил ЗСУ.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

– Згадаймо знищення складу з дронами-камікадзе іноземного виробництва в Єйську. Це розташовано ще далі. Це просто черговий успішний кейс застосування. Треба розуміти, що будь-які подібні операції є достатньо складними у плануванні та не менше – у реалізації. Ми можемо констатувати, що це вже стала бойова робота, – наголосив речник ВМС.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-17 18:46:47