Україна і світ

Яке свято 17 вересня і чому жінкам потрібно молитися


17 вересня українці відзначають День рятувальника, День усиновлення, а також вшановують пам’ять мучениць Віри, Надії, Любові та матері їхньої Софії.

Які свята 17 вересня 2024 року в Україні, іменини, прикмети і заборони на цей день – читайте в матеріалі Фактів ICTV.

Який сьогодні, 17 вересня 2024 року, день в Україні

День рятувальника щорічно відзначають 17 вересня, і свято присвячене всім співробітникам МНС України. Рятувальників щорічно вітають з 2008 року, і в умовах війни їхня робота стала тільки небезпечнішою – саме час подякувати їм за працю і самовіддачу.

День усиновлення в Україні раніше відзначали 30 вересня, але зі зміною церковного календаря дата змістилася на 13 число. Річ у тім, що подія збігається з днем християнського свята Віри, Надії, Любові та матері їхньої Софії.

Яке сьогодні свято – 17 вересня 2024 року

День пам’яті мучениць Віри, Надії, Любові та матері їхньої Софії присвячений важливим персонам в історії для наших вірян. Відомо, що свята Софія і троє її доньок народилися в Римі в II столітті нашої ери – тоді були жорстокі гоніння християн.

Вдова Софія виховала Віру, Надію і Любов з повагою до Бога, за що дочок відправили до в’язниці, а потім стратили. Їхні останки передали матері – Софія поховала дочок і сама померла через три дні.

Хто святкує день ангела 17 вересня 2024 року

17 вересня день ангела відзначають Іван, Ілля, Павло, Софія, Віра, Ірина, Любов, Надія, Олександра.

Що не можна робити 17 вересня 2024 року

У це церковне свято заборонено займатися важкою фізичною працею вдома, а також збирати врожай на городі. Церква також не рекомендує влаштовувати весілля і заручини, займатися вишиванням, шиттям і в’язанням.

Що можна робити сьогодні

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Цього дня жінкам можна попросити заступництва у Віри, Надії, Любові та матері їхньої Софії. Найкраще це зробити в церкві за допомогою молитов.

Народні прикмети на 17 вересня 2024 року

  • Ясна погода – весна буде довгою і теплою.
  • Солодкі яблука з урожаю – наступне літо буде родючим.
  • Сильний вітер на вулиці – чекайте різких похолодань і суворої зими.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-17 05:34:43