Україна і світ

Концерти, вистави і фестиваль пива: куди піти в Києві у вересні 2024


Вересень у Києві буде наповнений яскравими культурними подіями: на містян чекають концерти, виставки, хореографічні перформанси та кінопокази.

Від танцювальної вистави Один на Один до фестивалю короткометражного кіно — зібрали найцікавіші події місяця в цій добірці.

Акустичний концерт Жені Галича

13 вересня фронтмен гурту O.Torvald Женя Галич зіграє ексклюзивний акустичний концерт у Caribbean Club. Це буде камерний виступ, де слухачі зможуть насолодитися авторськими піснями та віршами, які раніше не звучали. 

Зараз дивляться

Концерт, без сумніву, стане особливою подією, що відрізнятиметься від традиційних виступів O.Torvald і розкриє відомого всім артиста з нового боку. 

Женя Галич - афіша

Де: Caribbean Club (вул. Симона Петлюры, 4)

Коли: 13 вересня о 19:00

Вхід: 690-1790 грн

Київський фестиваль короткого метру KISFF

З 12 до 18 вересня в Києві пройде 13-й міжнародний фестиваль короткометражних фільмів KISFF. Покази відбудуться в кінотеатрах Жовтень та Кіно 42.

Київський фестиваль короткого метру KISFF - афіша

У програмі — 40 тематичних блоків і 70 показів, що охоплюють теми ідентичності, соціальних потрясінь, гендеру та сексуальності. Фестиваль відкриється прем’єрою короткометражного фільму Леоса Каракса Це не я, який дебютував у Каннах.

Де: кінотеатри Жовтень (вул. Костянтинівська, 26,) та KINO42 (вул. Костянтинівська, 11Б)

Коли: 12-18 вересня з 19:00

Вхід: 700 грн (для студентів – 300 грн)

Танцювальна вистава Один на Один

14 вересня в Палаці культури КПІ відбудеться танцювальна вистава Один на Один, що поєднає вуличні стилі танцю з важливими соціальними темами.

В основі постановки — життєві дилеми, зокрема вибір між комфортом і змінами, спокусою і цінностями, особистими викликами та суспільним тиском.

У шоу беруть участь 20 професійних танцівників різних стилів, які представлять близько 15 номерів. Команда постановників працювала з відомими українськими артистами, а їхні попередні перформанси, присвячені важливим суспільним подіям, уже привернули увагу глядачів.

танцювальна вистава Один на один - афіша

Постановка Один на Один — це можливість не просто спостерігати за танцем, а замислитися над власними рішеннями в житті. Якщо ви шукаєте емоційний та інтелектуальний досвід — обов’язково завітайте на виставу 14 вересня.

Спеціально для військових діє знижка на квитки 40 %. До того ж під час вистави пройде благодійний аукціон на підтримку ЗСУ.

Де: Палац культури КПІ ім. Ігоря Сікорського (просп. Перемоги 37)

Коли: 14 вересня з 18:00

Вхід: від 490 грн

Концерт Юлії Саніної

У вересні Юлія Саніна представить фанатам спеціальну програму Special Kiss, де головні хіти The Hardkiss прозвучать у новому аранжуванні. Special Kiss — це унікальне поєднання м’якого звучання рояля, акустичної гітари, перкусії, віолончелі, духових інструментів та проникливого соулового вокалу Юлії.

Юлія Саніна - афіша

– Ніколи не приховувала, що готова створити ще щось від себе в іншому музичному жанрі. Special Kiss — це якраз моє творче відображення. Це саме той Kiss від The Hardkiss, – каже Юлія.

Де: V’yava (пр. Глушкова, 1)

Коли: 15 вересня з 17:00

Вхід: від 1 200 грн

Фестиваль Ukrainian Hobbit Day

22 вересня фестиваль Ukrainian Hobbit Day занурить усіх охочих у світ Середзем’я. Гості фесту вирушать у подорож до Ширу, аби відсвяткувати день народження Більбо та Фродо, найвідоміших гобітів.

Фестиваль Ukrainian Hobbit Day

Особливістю заходу стане дрес-код для гостей та учасників. На фестивалі ви зможете навчитися танцювати хоббітські танці, скуштувати різні частування, узяти участь у квестах, пограти в настільні ігри та відвідати ярмарок місцевих майстрів.

Коли: 22 вересня о 11:00

Де: SKVO space, Гідропарк

Квитки: від 400 грн

Garage Oktober Fest

Відвідувачів цьогорічного Garage Oktober Fest чекають 15 стендів від найкращих іноземних та українських пивоварень, 90 різноманітних сортів пива на розлив, а також спеціальне фестивальне пиво з Баварії. Крім того, буде представлений широкий вибір сидру та безалкогольних напоїв.

Garage Oktober Fest - афіша

Кожен отримає фірмовий келих, а перші 300 гостей — пиво в подарунок. До того ж буде музика, фудкорт, розваги, атракціони, конкурси та майстеркласи для всіх. 50 % із продажу квитків на фестиваль перерахують благодійному фонду Повернись живим.

Де: Garage (вул. Межигірська, 82)

Коли: 27-28 вересня з 15:00

Вхід: від 250 грн

Концерт Lama

29 вересня співачка LAMA виступить у Києві з новою акустичною програмою та запрем’єрить під час виступу свою нову музичну роботу.

Лама - афіша

Lama – одна з найвпізнаваніших артисток України, авторка хітів Мені так треба, Літак, Моє Серце та інших. Її виступи – це поєднання чуттєвих ліричних пісень із запальними танцювальними треками, тож концерт обіцяє бути насиченим емоціями, енергією та потужним живим звуком.

Де: Сaribbean Club (вул. С. Петлюри, 4)

Коли: 29 вересня з 18:00

Вхід: 390-1590 грн

Виставка військових замальовок На згадку про нас

Виставка військових замальовок Олександра Ком’яхова На згадку про нас об’єднує графічні роботи, створені здебільшого під час його служби в ЗСУ.

Експонуються близько пів сотні малюнків, які показують воєнну реальність: пейзажі війни, побут військових, зруйновані будівлі та портрети воїнів. Малюнки створені як репортажі з фронту, де автор фіксував побачене під час бойових виїздів.

виставка На згадку про нас - афіша

Окремий блок виставки присвячений замальовкам, зробленим під час документування злочинів росіян проти культурної спадщини.

Де: артпростір Галерея протестного мистецтва (вул. Липська, 16)

Коли: до 26 жовтня 11:00-18:00

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Вхід: вільний

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-11 12:18:56