Україна і світ

Відзначаємо за новою датою: традиції Михайлового чуда і що не можна робити


На 6 вересня в Україні припадає велике церковне свято – Михайлове чудо. За старим календарем українці його відзначали раніше 19 числа. Суть події – нагадати про діяння ангела-цілителя Михаїла, який врятував храм всупереч бажанням язичників.

Факти ICTV детально розкажуть про подробиці свята, традиції та заборони на Михайлове чудо.

Михайлове чудо: історія свята

Цього дня заведено згадувати про чудо, яке зробив Михаїл у IV столітті. Тоді він врятував християнський храм від язичників у місті Хонех.

Зараз дивляться

Після зцілення вірянина, християни побудували храм на честь архангела Михаїла.

Це не сподобалося місцевим язичникам, які збунтувалися і вирішили знищити храм, спрямувавши на нього русло річки. Однак Михаїл не дав планам збутися – він спустився з небес, вдарив мечем у землю, куди й витекла вода.

Традиції свята Михайлове чудо

Традиційно, подія розпочинається з церковної літургії – віряни йшли вранці до храму, спостерігали за подією та молилися за здоров’я близьких. Не секрет, що ангел також є і цілителем, тому простягне руку допомоги, якщо його попросити.

Також свято можна відзначати свято в колі друзів, і навіть вирішувати всі розбіжності між людьми. З початком осені прийнято подавати на стіл урожай – фрукти, овочі та хліб.

Заборони на Михайлове чудо

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Очікувано, на Михайлове чудо також є і заборони. Наприклад, не можна трудитися – це стосується прибирання будинку, роботи на городі або в саду. Також не можна сваритися з близькими і думати про погане – негативні думки повинні зникнути з вашої голови.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-06 08:05:52