Україна і світ

«Бізнесмена», який «малював» документи для виїзду за кордон, затримали в Львові

Прикордонники ліквідували канал незаконного переправлення осіб призовного віку через кордон.

Про це повідомляє Державна прикордонна служба України.

Організатор схеми за виготовлення документів, які надають право виїзду за кордон чоловікам призовного віку в період дії правового режиму воєнного стану, мав заробити значну суму коштів. Його затримали у Львові під час отримання неправомірних грошей.

Правоохоронці встановили, що 19-річний львів’янин пообіцяв своєму клієнтові виготовити документи однієї з гуманітарних організацій в Україні. За це ділок запросив 16 900 доларів США.

За версією любителя легких грошей, цю «роботу» він знайшов в інтернет-мережі й нібито просто мав забрати кошти та перерахувати їх на свій криптогаманець, а згодом перевести на інший рахунок. За це, з його слів, він мав отримати певний відсоток.

Організатора незаконної схеми затримано в порядку ст.208 КПК України. Наразі йому оголошено підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.332 ККУ «Незаконне переправлення осіб через державний кордон України».

Санкція статті передбачає покарання — позбавлення волі на строк від семи до дев’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

АрміяInform повідомляла, що прикордонники викрили схему та організатора незаконного переправлення осіб через державний кордон на Вінниччині.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2024-09-05 17:52:29