Україна і світ

У Львові помер Григорій Шумейко – народний артист України


У вівторок, 3 вересня, помер народний артист України, режисер Григорій Шумейко. Йому було 73 роки.

Григорій Шумейко помер – що відомо

Трагічну звістку повідомила пресслужба Національного театру імені Марії Заньковецької. Колектив театру висловив співчуття родині Шумейка.

– Непоправна втрата у нашому колективі. Сьогодні на 74-му році життя пішов у засвіти народний артист України, актор, режисер, заньківчанин Григорій Шумейко. Колектив театру висловлює щирі співчуття родині актора. Сумуємо. Вічна пам’ять, – йдеться у повідомленні.

Прощання з Григорієм Шумейком відбудеться у фойє театру у середу, 4 вересня, о 13:00. Заупокійна пройде сьогодні о 20:00 у храмі священномученика Климентія Шептицького УГКЦ (вулиця Максима Кривоноса, 1).

Зараз дивляться

Зазначимо, що Григорій Шумейко родом з міста Лубни, що на Полтавщині. Освіту він здобув у Київському державному інституті театрального мистецтва імені Івана Карпенка-Карого. Також Шумейко навчався у Театральному інституті імені Бориса Щукіна за спеціальністю Режисура.

За період своєї кар’єри актор зіграв понад 100 ролей у театрі та поставив 20 вистав як режисер. Він брав участь у таких спектаклях: Чорна пантера, Макбет, Украдене щастя, Дай серцю волю, заведе в неволю та в багатьох інших.

Шумейко отримав орден За заслуги III ступеня та відзнаку Міністерства культури За досягнення в розвитку культури й мистецтва.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-03 16:41:47