Україна і світ

Монголія поставила під удар свою міжнародну суб’єктність: Костін про відмову арештувати Путіна

Фото: УНІАН

Генеральний прокурор України Андрій Костін заявив, що відмовою від арешту російського диктатора Володимира Путіна Монголія свідомо поставила під удар свою міжнародну суб’єктність.

Про це повідомила пресслужба Офісу генпрокурора.

Костін про відмову Монголії арештувати Путіна

— Сьогодні Путін принизив Монголію, цинічно використавши її як розмінну монету у своїй геополітичній грі. Хотів би нагадати представникам влади цієї країни, що здатність дотримуватися своїх зобов’язань за міжнародним правом — це один з основних критеріїв належності держави до цивілізованого світу. Світу, який цінує людське життя та свободу, – заявив Костін.

Він наголосив, що надання гарантій безпеки злочинцеві підриває саму суть глобальної правової системи і серйозно порушує цінності демократичних країн.

Зараз дивляться

А відмовившись від арешту Путіна, Монголія свідомо поставила свою міжнародну суб’єктність під удар.

— Україна добре знає ціну незалежності. Норми міжнародного права створені саме для того, щоб народи у світі не платили кров’ю за свою свободу, як зараз за неї платять українці, – наголосив генпрокурор.

Генпрокурор запевнив, що ОГУ продовжить активну співпрацю з міжнародними партнерами, щоб забезпечити покарання для воєнних злочинців і відновити справедливість для всіх, хто постраждав від російської агресії.

Візит Путіна до Монголії

2 вересня російський диктатор Володимир Путін прибув із візитом до Монголії.

Раніше ця країна ратифікувала Римський статут МКС, згідно з якими  зобов’язана заарештувати воєнного злочинця на своїй території за першої ж нагоди.

Але влада Монголії відмовилася арештовувати Путіна. МЗС України засудило за таку бездіяльність уряд Монголії.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Нагадаємо, у березні 2023 року МКС видав ордери на арешт Путіна та уповноваженого при президенті Росії з прав дитини Марії Олексіївни Львової-Бєлової. Їх підозрюють у незаконній депортації та переміщенні українських дітей.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-03 15:07:31