Україна і світ

Що приготувати студенту на тиждень: ідеї ситних страв


Студентське життя – це не тільки про навчання, зустрічі з друзями та розваги, а й про самостійне приготування їжі. Але, як відомо, занурившись у навчання, часу на це у студентів не так і багато.

Тому, що приготувати для студента в сумку – актуальне питання для багатьох батьків. Якщо у вашої дитини є морозильна камера, то вже пів справи зроблено! Але не варто обмежуватися лише напівфабрикатами. Розгляньмо, що можна приготувати студенту, щоб вистачило на тиждень і не було бажанням купувати фастфуд на вулиці.

Що приготувати для студента в сумку

Якщо у вас є можливість завантажити морозилку під зав’язку, це суттєво полегшить життя отримувачу знань та, звісно, збереже здоров’я. Бо домашня їжа, це завжди про якість.

Зараз дивляться

Гречаники

Можна заздалегідь приготувати та заморозити такі страви:

  • Домашні соковиті пельмені – класика жанру. Їх можна швидко зварити та отримати ситний обід чи вечерю. До речі, не обмежуйтеся тільки мясною версією. Їх можна приготувати й з рибним фаршем.
  • Вареники – з картоплею, солодким чи солоним сиром, капустою, мясом, печінкою. Варіантів багато, а приготування займає мінімум часу.
  • Сирники солодкі чи солоні – швидкий сніданок, який легко розігріти.
  • Овочеві суміші – ідеальні для приготування супів чи рагу. Або й просто можна викласти на пательню з олією, додати спецій і через 10 хвилин вітамінна смакота на столі студента.
  • Котлети з фаршу, тефтелі, гречаники – можна запекти чи посмажити та їсти з будь-яким гарніром, салатом чи й просто хлібом.
  • Голубці та фарширований перець – повноцінні страви, які після розігрівання не зовсім втрачають смакових якостей. А ситно та смачно – дуже-дуже.
  • Не забувайте також про млинці та налисники – вони можуть бути як солодкими, так і з м’ясною начинкою.
  • Ковбаси та запечена курка (крильця, гомілки, стегенця, філе) також відмінно зберігаються в морозилці і стануть чудовою основою для швидких обідів. Ну і, звісно, відбивні – це універсальний варіант для будь-якої страви, адже їх можна розігріти за хвилину.
  • Якщо у вас приватний будинок, можна насмажити смачного шашлику – курячого, свиного чи з телятини. Він чудово піддається заморозці. Все що треба студенту – розігріти в мікрохвильовці. Відкрити баночку з огірками чи помідорами і смачний обід, чи вечеря на столі.

Печінковий паштет

Що приготувати студенту в гуртожиток оригінального? Наприклад, зробіть курячий чи яловичий паштет зі смаженою морквою та цибулею. Спакуйте у невеликі пакети та заморозьте. Переклавши з морозилки у холодильник для розморожування, дитина після пар отримає чудову намазку на хліб чи крекери.

Що приготувати студенту на тиждень: страви, що не потребують морозилки

Сухофрукти

Крім заморожених страв, студенту варто мати під рукою продукти, які довго зберігаються і не потребують холодильника. Наприклад:

  • Консерви – тушковане м’ясо, риба, квасоля, горох чи кукурудза. Це швидкий спосіб урізноманітнити раціон.
  • Квашена капуста, огірки чи яблука – не тільки корисно, а й довго зберігається, до того ж чудово доповнює гарячі страви.
  • Солодка заготівля – варення, джем, повидло, різні конфітюри. А як щодо меду? Дуже корисно і не замінне, коли закінчився цукор.
  • Сухофрукти та горіхи – яблука, груші, пастила, волоські горіхи. Їх можна використовувати для перекусів між заняттями. А з сушки варити узвар та компоти.

Щоб студенту було легше орієнтуватися у власному меню, ось кілька простих ідей на кожен день:

Вареники з сиром

Понеділок. Сніданок – сирники; обід – пельмені; вечеря – тефтелі з овочами.

Вівторок. Сніданок – вареники з сиром; обід – курячі стегна з картоплею; вечеря – салат з квашеної капусти.

Середа. Сніданок – млинці з медом; обід – відбивні з макаронами; вечеря – овочеве рагу.

Четвер. Сніданок – налисники з сиром; обід – голубці; вечеря – гречка приготовлена з овочами та м’ясною тушкованкою.

П’ятниця. Сніданок – млинці з медом; обід – гречаники; вечеря – фарширований перець.

Субота. Сніданок – сирники з варенням; обід – пельмені; вечеря – тушковане м’ясо з овочами.

Неділя. Сніданок – налисники з м’ясом; обід – вареники з картоплею; вечеря – овочевий суп.

Що приготувати студенту на тиждень – тема з безліччю ідей. Головне – правильно підібрати страви, які легко готувати і які зберігаються тривалий час. Навіть в гуртожитку можна їсти смачно та корисно, якщо підійти до цього питання з фантазією.

Бажаємо студентам вдалого навчального року, і усім нам – мирного неба над головою.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-03 13:21:11