Україна і світ

Паприкаш на зиму: простий рецепт в домашніх умовах


Паприкаш з перцю на зиму – це чудова заготівля, яка стане справжньою знахідкою для тих, хто цінує свій час. Запропонований нами оригінальний рецепт поєднує в собі насиченість солодкого перцю, неймовірний аромат паприки та пікантність часнику.

Рецепт паприкашу простий у приготуванні, а результат порадує вас яскравим смаком і можливістю використовувати його в різноманітних кулінарних шедеврах.

Паприкаш: рецепт на зиму

Паприкаш можна намастити на хліб чи хрусткий тост, додати шматочки сиру чи ковбаси й отримати чудовий перекус.

Зараз дивляться

Інгредієнти:

  • болгарський перець – 1,5 кг
  • часник – 2 головки
  • паприка мелена – 2-3 ч. л.
  • цукор – 250 г
  • оцет столовий 9% – 220 мл
  • сіль – 1 ст. л. чи до смаку
  • томатна паста – 300 мл
  • олія – 200 мл

Приготування:

  1. М’якоть болгарського перцю та почищені зубки часнику пропускаємо через м’ясорубку.
  2. До отриманої маси додаємо усі інші інгредієнти, окрім олії, та гарно перемішуємо. Томатну пасту заміняти томатним соусом чи томатним соком не рекомендується. Вона в рецепті відіграє важливу роль, додаючи страві густини та насиченості.
  3. Паприкаш ставимо на вогонь та, помішуючи, доводимо до кипіння. Потім варимо годину.
  4. Вливаємо олію і готуємо ще близько 15 хвилин.
  5. Переливаємо нашу заготівлю в стерилізовані банки та відразу закатуємо. Банки перевертаємо, укутуємо та залишаємо на добу.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Де використовувати паприкаш

  • Соус для пасти чи рису.
  • Один із інгредієнтів для заправки салатів.
  • У перших стравах та рагу.
  • Як маринад для м’яса та овочів перед запіканням чи смаженням.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-02 17:54:46