Україна і світ

Польща не розглядає збиття ракет РФ над територією України – Міноборони

Уряд Польщі не розглядає можливість збиття російських ракет та БпЛА над територією України, бо, на думку Варшави, буде достатньо посилити українську протиповітряну оборону.

З такою заявою виступив заступник міністра оборони Польщі Павел Залевський після зустрічі міністрів оборони ЄС, пише Polskie Radio.

Польща не розглядає збиття ракет РФ над Україною

Як заявив чиновник, Україні потрібно більше засобів для захисту власного повітряного простору.

Зараз дивляться

– З іншого боку, ми не розглядаємо в жодному форматі, особливо двосторонньому, те, що справді є одним із українських очікувань, а саме можливість збивати російські ракети або безпілотники з польської території, – сказав він.

За його словами, для того, аби збиття російських ракет та дронів було більш ефективним, потрібно “радикальне посилення” ППО. Тоді, додав Залевський, потреба у “підтримці з боку польських ВПС” відпаде.

Збиття ракет РФ над Україною: позиція Польщі

Нагадаємо, ще 24 серпня, у День Незалежності України, президент Польщі Анджей Дуда заявив, що в країнах НАТО триває дискусія щодо використання озброєнь для збиття ракет РФ в українському повітряному просторі.

Цьому передували заяви політиків з Польщі та України про подібні наміри. Ба більше, обидві держави підписали безпекову угоду, в якій була прописана можливість збиття цих ворожих засобів ураження РФ.

Разом з тим, невдовзі після цього польський очільник Міноборони Владислав Косиняк-Камиш вказував, що його країна ставиться до пропозиції зі збиття ракет РФ як до ідеї, яку поки що лише розглядають. Хоча спочатку він і відмовлявся від збиття російських ракет.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Але вже 4 серпня президент Володимир Зеленський доручив українським дипломатам у межах Ради Україна – НАТО розробити проєкт зі створення коаліції, куди б увійшли країни-сусіди, які були б спроможні збивати російські ракети над територією України.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-30 23:48:10