Україна і світ

Президент Чехії про удари по РФ: Україна має сама вирішувати, як застосовувати F-16

Фото: Getty Images

Україна повинна сама вирішувати, яким чином застосовувати надану партнерами зброю, зокрема багатоцільові винищувачі F-16.

Таку заяву зробив  президент Чехії Петр Павел, повідомляє новинний ресурс Чеського радіо.

– Якщо, згідно зі статтею 51 Статуту ООН, ми хочемо допомогти Україні проти агресії і допомагаємо їй матеріальними постачаннями, а не безпосередньою участю в бойових діях, то це справа України, як використовувати ці постачання зброї, – сказав він в інтерв’ю французькому телебаченню.

На думку чеського президента, нанесення Україною ударів по об’єктах на території Росії є абсолютно легітимним.

Зараз дивляться

– Якби не той факт, що Росія почала агресію, і що вона вже давно вражає цілі на українській території, Україні не довелося б вражати жодної цілі в Росії. Той, у кого на руках головна карта – це президент Путін. Він може закінчити війну за одну ніч, – зазначив Павел.

Зброя для України

Нагадаємо, міністр закордонних справ Італії Антоніо Таяні заявив, що Італія надає Україні озброєння лише з метою оборони своїх територій та не дає дозволу використовувати проти об’єктів, розташованих у Росії.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Своєю чергою високий представник ЄС із зовнішньої та безпекової політики Жозеп Боррель заявив, що кожна держава, яка постачає Україні зброю, самостійно ухвалює рішення, чи дозволяти їй завдавати ударів по території РФ.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-30 09:54:48