Україна і світ

На Запоріжжі РФ поновила штурми та використовує боєприпаси з отруйними речовинами

Фото: Генштаб ЗСУ

Ситуація в операційній зоні відповідальності ОСУВ Таврія залишається стабільною. На Оріхівському напрямку на Запоріжжі росіяни поновили штурмові дії.

Українські захисники за добу ліквідували 62 окупантів та знищили дев’ять одиниць озброєння та військової техніки. Втім, росіяни за вчора скинули 11 боєприпасів із отруйними речовинами.

Про це розповів речник ОСУВ Таврія Дмитро Лиховій в ефірі телемарафону Єдині новини.

Зараз дивляться

Яка ситуація на Запоріжжі

— В операційній зоні відповідальності ОСУВ Таврія ситуація може вважатися стабільною. Якщо говорити про початок цієї доби, то станом на 7 ранку було відбито три штурми противника на Оріхівському напрямку в районах сіл Мала Токмачка і Роботине двічі, – сказав він.

Лиховій додав, що можна говорити про те, що росіяни поновили штурмові дії та активність на Запоріжжі на Оріхівському напрямку.

Він зауважив, що упродовж трьох діб 22-24 серпня у на всій операційній зоні ОСУВ Таврія не було жодної штурмової дії противника.

Мала Токмачка і Роботине на карті

Скриншот: DeepState

За словами речника ОСУВ Таврія, зараз росіяни починають знову вдаватися до активності малих піхотних груп як на Херсонщині на лівому березі Дніпра, так і в Запорізькій області на Роботинському виступі, де противник не полишає спроб посунутись північніше. Водночас успіху ворог не має, зазначив речник.

За минулу добу ворог використав 262 ударні дрони, з них 259 fpv-дронів і 3 ударні БПЛА типу Ланцет. Силами оборони було знищено 249 ударних дронів. Крім того, також ворог застосовує скиди з коптерів.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Лиховій повідомив, що за вчора було 152 скиди із використанням 309 боєприпасів, 11 з яких були із використанням отруйних речовин. За вчорашню добу втрати росіян в нашій операційній зоні склали 62 особи, а також 9 одиниць ОВТ.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-29 16:16:37