Україна і світ

Кому підпорядковуються та які завдання виконують: що потрібно знати про ДШВ

В Україні триває повномасштабна війна, наші військові та народ демонструють неабияку силу та мужність, щоби протистояти російській навалі. ДШВ ЗСУ завжди діють першими на найбільш загрозливих напрямках, де потрібен високий рівень підготовки, мотивації та бойового духу. Що означає ця абревіатура, які завдання виконують бійці цього роду військ та кому вони підпорядковуються – читайте у матеріалі Фактів ICTV.

Як розшифровується ДШВ

ДШВ розшифровується як Десантно-штурмові війська. До 2012 року вони мали назву Аеромобільні війська (АеМВ), у 2012—2017 роках — Високомобільні десантні війська (ВДВ). До 2016 року рід десантних військ входив до складу Сухопутних військ.

До складу військ входять повітрянодесантні, аеромобільні та штурмові частини.

Зараз дивляться

Що таке ДШВ

ДШВ – це окремий рід військ у складі Збройних сил України, призначений діяти як повітряний десант, а також для виконання бойових завдань у тактичному та оперативному тилу ворога.

Десантно-штурмові війська перебувають у постійній бойовій готовності і є наймобільнішим родом військ, який спроможний виконувати будь-яке завдання в різних умовах.

Історія створення ДШВ

Командування Десантно-штурмових військ ЗСУ засновано у жовтні 2012 року на фондах Командування Сухопутних військ ЗСУ на базі управління аеромобільних військ Командування Сухопутних військ ЗСУ та розміщується на фондах управління 8 армійського корпусу Сухопутних військ ЗСУ місто Житомир.

З березня 2014 року особовий склад Командування Десантно-штурмових військ Збройних Сил України залучається до участі в проведенні АТО/ООС, а з 24 лютого 2022 року – до заходів щодо відбиття збройного вторгнення військ РФ в Україну.

Кому підпорядковується ДШВ

Командування Десантно-штурмових військ Збройних Сил України є органом військового управління ЗСУ оперативного рівня, підпорядковується Генеральному штабу ЗСУ і призначене для управління безпосередньо підпорядкованими військовими частинами та визначеними угрупованнями військ.

Організаційно до складу ДШВ ЗС України входять:

  • Командування ДШВ ЗС України як орган військового управління оперативного рівня, що виконує функції генерування, планування застосування та управління діями військ;
  • бойові військові частини, військові частини бойового та логістичного забезпечення.

Що роблять ДШВ

Командування ДШВ ЗС України, як орган військового управління оперативного рівня, виконує функції генерування, планування застосування та управління діями військ.

ДШВ характеризується високою маневреністю та автономністю дій і призначений для швидкого розгортання з метою прикриття (оборони) окремих напрямків (районів), ведення наступальних (штурмових) дій, а також охоплення противника повітрям, ведення бойових дій у його тилу.

Особливостями частин та підрозділів ДШВ ЗСУ, що відрізняє їх від Сухопутних військ є насамперед висока мобільність, здатність швидко досягати визначених районів та рубежів, спроможність самостійно виконувати завдання в складних умовах обстановки, на будь-яких напрямках, високий рівень підготовки, мотивації та бойового духу.

ДШВ України сайт

Адресу сайту ДШВ ви можете знайти за посиланням.

Що таке Друзі ДШВ

Друзі ДШВ – всеукраїнська платформа для підтримки Десантно-штурмових військ. Стати другом українських десантників просто: підписуйся на щомісячний донат на потреби ДШВ на сайті druzi.mil.gov.ua та отримуй відзнаку. Приєднуйтесь до потужної зіркової спільноти, яка регулярно підтримує підрозділи ДШВ!

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: ДШВ/Getty Images

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-29 14:00:29