Україна і світ

Завод у США на 50% збільшив виробництво снарядів, щоб покрити потреби України

Завод із виробництва боєприпасів у Пенсильванії, який виготовляє артснаряди для України, збільшив виробництво на 50%. 

Про це інформує Associated Press.

Завод у Пенсильванії на 50% збільшив виробництво снарядів

Зазначається, що завод армійських боєприпасів у Скрентоні (місто в Пенсільванії) разом із двома іншими у сусідньому Вілкс-Барре збільшив виробництво з 24 000 снарядів на місяць до 36 000.  

Зараз дивляться

Крім того, за словами представника заводу, розробляються три нові виробничі лінії, які дозволять заводу в Скрентоні виготовляти ще більше критичних боєприпасів. 

Представник командувача Сухопутних військ США на заводі у Скрентоні Річард Гансен розповів, що наразі на підприємстві зосереджені на виробництві снарядів калібру 155 мм. 

Цей завод відправляє заготовки снарядів (готові корпуси) до Айови, де їх наповнюють вибуховою речовиною та оснащують запалами. Звідти багато боєприпасів потрапляють до України.

Що відомо про завод боєприпасів у Пенсильванії

На початку ХХ століття завод у Пенсильванії був майстернею з ремонту локомотивів. Пізніше Міноборони США викупило його та перетворило на завод із виробництва великокаліберної артилерії для Корейської війни.  

Із 2006 року заводом керує компанія General Dynamics за контрактом з урядом США, якому належить підприємство. 

За даними уряду США, від початку повномасштабної війни Штати вже відправили в Україну понад 3 мільйони артилерійських снарядів калібру 155 мм. 

Раніше у серпні Білий дім оголосив про ще один пакет військової допомоги для України на суму 125 мільйонів доларів, який, зокрема, містить снаряди калібру 155 мм. 

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: Міноборони США

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-29 10:17:33