Україна і світ

На Півдні ворог атакує набагато менше: у Силах оборони пояснили, чи пов’язано це з Курською операцією

Оперативна ситуація в зоні відповідальності оперативного угруповання військ «Таврія» характеризується зниженням інтенсивності бойових дій.

Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» розповів речник ОУВ «Таврія» капітан Дмитро Лиховій.

За його словами, на Оріхівському та Гуляйпільському напрямках, які охоплюють Запорізьку область, протягом останніх трьох діб не було жодної штурмової дії росіян.

«Це привід звернути на це увагу, тому що ділянка велика й очевидно, що росіяни нікуди не поділися, але нуль штурмових дій, це нетипова поведінка для останнього періоду», — сказав Дмитро Лиховій.

Він додав, що на Придніпровському напрямку противник не полишає спроб вибити наші підрозділи із плацдарму на лівобережжі Дніпра. За вчора була одна така безуспішна спроба в районі села Кринки. Попередні дні теж була незначна кількість спроб.

«Я б не пов’язував це з курською операцію, адже про те, що у росіян немає ресурсу для ведення ефективних наступальних дій на кількох напрямках одночасно, я казав і місяць тому», — наголосив Дмитро Лиховій.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Як повідомляла АрміяInform, протягом доби на південному напрямку отримано підтвердження про зменшення кількості особового складу противника на 69 осіб. Також знищено 25 одиниць озброєння та військової техніки ворога.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2024-08-20 15:56:25