Україна і світ

Мариновані огірки з шампіньйонами на зиму: простий рецепт


Заготівля овочів та фруктів – це не тільки про практичність, але й про можливість зберегти літні смаки на довгі місяці.Мариновані огірки з шампіньйонами на зиму – два в одному – це ідеальна закуска для святкового столу.

Запропонований Євгеном Клопотенком рецепт огірків з печерицями дозволяє поєднати улюблені інгредієнти в одній банці, що значно економить час і місце на полицях. Варто уваги!

Мариновані огірки з шампіньйонами на зиму

Для цього виду заготівлі ідеально підходять пружні огірки середнього розміру. Печериці також слід вибирати уважно. Найкраще брати невеликі чи середні гриби з білими капелюшками, без чорних плям та зі щільними ніжками.

Зараз дивляться

Інгредієнти на 3 літрові банки:

  • огірки – 900 г
  • шампіньйони – 450 г
  • вода для соляного розчину – 1,5 л
  • сіль – 6 ст. л.
  • цибуля ріпчаста – 3 шт.
  • петрушка – 9 гілочок
  • кріп – 9 гілочок
  • духмяний перець горошком – 9 шт.
  • чорний перець горошком – 9 шт.
  • гвоздика – 3 шт.
  • лавровий лист – 6 шт.
  • вода для маринаду – 1 л 50 мл
  • цукор – 300 г
  • оцет 9% – 90 мл

Огірки з шампіньйонами: рецепт покроково

  1. Помийте огірки та гриби. У великій ємності змішайте теплу воду з сіллю, щоб розчинити її. Залийте отриманим розчином огірки з печерицями так, щоб розсіл повністю покрив їх. Залиште на 2 години.
  2. Почистьте та наріжте цибулю тонкими кільцями. Залийте її окропом на 5 хвилин, щоб прибрати гіркоту. Промийте холодною водою.
  3. Розкладіть цибулю у стерилізовані банки. Додайте у кожну літрову банку по 3 гілочки петрушки та кропу, по 3 горошини духмяного і чорного перцю, по 1 гвоздиці та по 2 лаврових листи.
  4. Злийте розсіл з огірків і шампіньйонів. Викладіть овочі та гриби у банки.
  5. У каструлі змішайте воду та цукор. Доведіть до кипіння і варіть, поки цукор повністю не розчиниться. Додайте оцет і зніміть з вогню. Розлийте маринад у банки, заповнюючи їх повністю.
  6. Поставте банки в каструлю з гарячою водою (на дно бажано покласти рушник, марлю чи тканину), накрийте кришками та стерилізуйте 20 хвилин. Банки не повинні торкатися одна одної.
  7. Після стерилізації банки закатайте та дайте їм охолонути.

Мариновані огірки з шампіньйонами на зиму: поради від кухаря

  • Літрові банки – оптимальний вибір. Вони зручні у використанні, і вміст банки зазвичай швидко з’їдається. Якщо ви готуєте для великої родини або плануєте закривати велику кількість закусок, можна використовувати дволітрові банки. Кришки можуть бути як twist-off, так і металеві.
  • Якщо ви хочете надати огіркам і грибам особливого аромату, додайте кілька зубків часнику чи гілочку естрагону. Ці інгредієнти додадуть закусці незвичного смаку.
  • Зберігайте мариновані огірки з шампіньйонами в прохолодному темному місці. В ідеальних умовах, закуска може зберігатися до року.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Джерело:  Євген Клопотенко

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-19 11:26:18