Україна і світ

Борються з депресією: відомі українці поділилися своїми історіями


На YouTube-каналі журналістки Раміни Есхакзай вийшов новий випуск, у якому публічні українці відверто розповіли про свій особистий досвід депресії.

Женя Галич, блогерка та підприємця Христина Бичкова, інфлюенсерка та співачка Анастасія Марків, колишній військовослужбовець Асан Ісенаджиєв поділилися, що стало причиною недуги, коли вперше помітили зміну свого стану та як прийняли рішення звернутися по допомогу.

Психіатр, кандидат наук та письменниця Світлана Ісаєнко дала глядачам дієві поради, як розпізнати хворобу.

Зараз дивляться

Психічні розлади у військових

Військовий та музикант Женя Галич розповів, що після ротацій, коли залишався вдома сам, почав помічати у себе побутовий алкоголізмом. Він розповідає, що це траплялося через відчуття самотності та відсутність підтримки.

Після повернення з фронту музикант намагався знайти розраду у вживанні алкоголю під час перегляду фільмів.

– Це почалося, як тільки я почав лишатися під час ротації сам. На Сході ми не пили зовсім, це було суворо заборонено. Ти приїжджаєш у порожній будинок, вмикаєш фільм, щоб подивитися його приємно, робиш собі сім порцій джин-тоніка і вирубаєшся, – поділився Женя Галич.

Колишній військовослужбовець Асан Ісенаджиєв детально розповів про те, як на його психіку вплинула ситуація в Оленівці, де він був у полоні.

– Депресія почалася, коли підірвали Оленівку. Ти розумієш, що ти в полоні, тебе намагаються спалити живцем, і ніхто нічого не може зробити, — поділився Асан.

Христина Бичкова та Анастасія Марків про депресію

Причиною депресії у блогерки та підприємниці Христини Бичкової стали токсичні стосунки.

Коли дівчина вступила у стосунки, вона почала помічати, що поступово втратила свої особисті кордони та відчуття власної цінності.

Стан Христини погіршився після візиту кіберполіції до їхнього будинку. Це стало для неї тригером, який призвів до глибокої депресії.

Блогерка зізналася, що її повністю підкосила ситуація у Бучі, де загинула її подруга.

Інфлюенсерка Анастасія Марків розповіла, що з дитинства пригнічувала свої емоції, зокрема гнів і сум. Це призвело до депресії. Вона не могла плакати, навіть коли хотіла.

Дівчина змушувала себе досягати цілей самостійно, борючись з власними емоція.

Через депресію у Анастасії з’явилися розлади апетити та збився цикл.

– Якщо ви більше, ніж два тижні постійно відчуваєте пригнічений настрій, зниження енергії, втому, підвищену дратівливість, та не можете знайти собі місця, варто звернутися до спеціаліста, – застерегла Світла Ісаєнко.

Джерело: RAMINA

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: RAMINA

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-17 12:41:00