Україна і світ

В ООН мають підтвердження системної практики катувань у російському полоні

Фото: Getty Images

Голова Моніторингової місії Організації Об’єднаних Націй з прав людини в Україні Даніель Белл заявила, що свідчення визволених українських військових підтверджують системну практику катувань у російському полоні.

Про це йдеться у дописі Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими у Facebook.

ООН мають докази катувань українців у полоні РФ

Повідомляється, що Даніель Белл провела зустріч із секретарем Координаційного штабу Дмитром Усовим. Вони обговорили питання наступної тематичної доповіді Моніторингової місії, зокрема – фокусу на поводженні з військовополоненими.

Зараз дивляться

— Голова Місії ООН наголосила, що доповідь матиме великий тематичний розділ, який стосуватиметься питання утримання українських полонених на території країни-агресора та тимчасово окупованих українських територіях, а також на поводженні з російськими військовополоненими в Україні, – йдеться у повідомленні.

Белл зазначила, що попри “відносне покращення ставлення до полонених в деяких місцях утримання”, свідчення визволених українських військових підтверджують системну практику катувань у полоні.

Вона подякувала українській стороні за надання доступу представникам Місії до місць тримання російських полонених та забезпечення конфіденційності спілкування.

За словами Дмитра Усова, Україна відкрита до співпраці, надає усю необхідну інформацію і розраховує на повне та об’єктивне висвітлення ситуації з дотриманням прав військовополонених.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Також учасники зустрічі обговорили поточні проєкти Координаційного штабу, спрямовані на активізацію переговорного процесу та визволення українських громадян з російської неволі.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-16 18:40:44