Україна і світ

Пощастило народитися в Україні, за яку честь померти: останні слова госпітальєрки Олександри Мулькевич

Медикиня добровольчого батальйону Госпітальєри Олександра Мулькевич, з позивним Майк, загинула на Харківщині.

На прохання загиблої у Фейсбук опублікували її останні слова.

Що відомо про загибель Олександри Мулькевич

Бойова 35-річна медикиня Майк загинула внаслідок атаки ворожого FPV-дрона, який влучив у автомобіль медиків. Вона залишила заповіт, який попросила опублікувати на своїй Facebook-сторінці.

Зараз дивляться

У своїх останніх словах дівчина сказала, що для неї є щастя народитися і жити в Україні. Вона назвала українців нацією воїнів, які палкі до свободи.

Прощання та поховання Олександри відбудеться 17 серпня об 11:00 на Байковому цвинтарі у Києві.

Лист Олександри Мулькевич

Якщо дійде до того, що це доведеться зачитати, то знайте: більшого щастя немає для воїна, ніж померти в бою. Всі ми трохи воїни: хтось на полі бою, хтось бореться з корупцією, а хтось відновлює справедливість в судах. Наші люди воюють з невиліковними хворобами, а вчені з гравітацією. Така ми войовнича нація. І дуже палка до свободи.

Українці – вільні люди, цього в нас не забрати. Вільні в думках, поглядах і діях. І немає в нас межі. Ні в чому немає. В технологіях чи відкриттях. Все що захочемо – все зробимо.

Мені пощастило народитися в найкращий країні світу – Україні, – і це країна, за яку честь померти. А ще краще за неї жити. Жити так, щоб за багатьох з нас, по декілька життів. Виховувати маленьких українців в любові до світу та в міці і незламності. Показати їм всю красу Карадагу (гірський масив у Кримських горах), сольові шахти Донбасу, терикони, заповідні коси, лимани, найбільші печери і червону руту.

Кожен з нас несе всередині світло, не бійтеся його запалити. Ми ще побачимось, все буде Україна!

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: Добровольчий медичний батальйон Госпітальєри

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-16 16:01:37