Україна і світ

Замість жарознижувального: чи можна за допомогою холодного душу збити температуру


Експерти популярного онлайн-ресурсу доказової медицини Бережи себе пояснили, чи допоможе холодний душ знизити температуру тіла.

Міф, який може нашкодити

– Може здаватися логічним, що прохолодний душ під час лихоманки – хороший спосіб самодопомоги. На жаль, це черговий міф, який може ще й нашкодити, – кажуть медики.

За словами експертів, підвищення температури – це природна захисна реакція організму у відповідь на інфекцію. У цей період важливо відпочивати, пити багато води, щоб уникнути зневоднення, провітрювати приміщення.

Наше завдання – допомогти організму впоратися, а не перешкоджати йому. Щоб поліпшити самопочуття, можна прийняти парацетамол.

Зараз дивляться

Різкі перепади температури

Експерти пояснили, що різкі перепади температури (як холодний, так і гарячий душ/ванна) стануть для організму додатковим викликом, щоб відновити температурний баланс. Як наслідок, ми лише послаблюємо таким чином свої опорні можливості.

Душ під час застуди справді може бути корисним, проте не варто йти в крайнощі. Приймайте душ так, як тобі комфортно і звично. І нездужання скоро мине. Якщо ж симптоми погіршуються та/або тримаються доволі довго, час звернутися до сімейного лікаря або лікаря.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Джерело: Бережи себе

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-16 11:22:17