Україна і світ

Російські війська активізувалися в районі Кринків на Херсонщині – ОСУВ Таврія

Фото: Генштаб ЗСУ

Російські військові активізувалися на лівобережжі Дніпра в Херсонській області. 

Про це заявив речник оперативно-стратегічного угруповання військ Таврія Дмитро Лиховій в етері телемарафону Єдині новини. 

Росіяни активізувалися в районі Кринків: що відомо

Упродовж минулої доби одразу сім ворожих атак українські захисники відбили на плацдармі на лівому березі Дніпра в Херсонській області, північніше від села Кринків, де українські підрозділи перемістилися на нові позиції.

Зараз дивляться

Там ворог значно активізувався порівняно з минулим тижнем. 

Крім того, як розповів речник ОСУВ Таврія, на тому напрямку день у день відбувається чимала, як для такого невеликого відрізка, кількість штурмів. 

Водночас там є певні особливості: через заболочену місцевість важко створювати фортифікації, нові позиції, спостережні пости, вогневі точки.

Лиховій пояснив, водночас, якщо ворог в таку погоду, як зараз, завдає артилерійського ураження, особливо з артилерії калібру 152 міліметри, а також скидає із БпЛА боєприпаси із запалювальними речовинами, як вчора в районі цих позицій, північніше від Кринків, там виникають пожежі, тому дуже складно утримати ці лінії. 

Саме тому українським оборонцям доводиться переміщатися.

Кринки Херсонської області на карті

Натомість речник ОСУВ Таврія наголосив, що загалом різких змін у тактиці, складі військ і характері дій російських військових немає. 

За його словами, росіяни й надалі продовжують поводитися агресивно. Проте ознак формування російського наступу не виявлено, а говорити про зменшення кількості окупантів не доводиться. 

У зоні відповідальності ОСУВ Таврія у Запорізькій та Херсонській областях ідуть позиційні бої. 

Повномасштабна війна в Україні триває вже 904-ту добу.

За ситуацією в містах можна стежити на інтерактивній карті бойових дій в Україні та на карті повітряних тривог в Україні.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Джерело: етер телемарафону Єдині новини

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-15 14:31:04