Україна і світ

Залишилися сотні уламків: Китай визнав вибух ракети Long March 6A в космосі Китай публічно визнав факт вибуху своєї ракети Long March 6A в космосі. 14 Серпня, 15:11


Китай публічно визнав факт вибуху своєї ракети Long March 6A, яка залишила після себе сотні уламків. Тепер шматки апарату перебуватимуть недалеко від Землі як космічне сміття.

Китай визнав вибух ракети Long March 6A в космосі

Так, апарат було запущено 6 серпня, і він мав доставити 18 супутників для зв’язку на навколоземну орбіту. Однак ракета вибухнула, ставши одним із найбільших джерел виникнення космічного сміття, яке помітила команда Космічного командування США.

І хоча в Китаї повідомили про успішний запуск минулого тижня, про вибух представники країни вирішили промовчати. У статті, присвяченій космічному запуску старт назвали значним кроком на арені глобального супутникового інтернету.

Зараз дивляться

Наразі вчені Китаю досліджують ситуацію та роблять аналізи події.

– Китай надає великого значення попередженню утворення космічного сміття та сприяє захисту космічного середовища, – заявили представники Китаю виданню Bloomberg.

До речі, у 2022 році був схожий випадок, коли через китайські космічні апарати утворилося сміття.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Утім, пристрій NASA продовжують розкривати все більше таємниць космосу. Наприклад, марсохід NASA InSight виявив докази наявності води на Марсі. Щоправда, рідина знаходиться глибоко під поверхнею планети.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-14 15:17:10