Україна і світ

Ситуація на фронті: чи справді РФ захопила Вовче

Фото: Генштаб ЗСУ

Ситуація на фронті залишається дуже складною. Сили оборони України безперервно ведуть бойові дії, щоб зірвати наступальні плани російських солдатів, знищуючи особовий склад і військову техніку.

Яка ситуація на фронті

Від початку доби відбулося 107 бойових зіткнень, йдеться у вечірньому зведенні Генерального штабу Збройних сил України.

За даними від DeepState, за останню добу ворог нібито захопив Вовче, просунувся в Яснобродівці, Красногорівці, біля Діброви та Желанного. У Генштабі ЗСУ цю інформацію не підтверджують та не спростовують.

Зараз дивляться

За даними Генштабу, на Харківському напрямку російські окупанти дев’ять разів намагались штурмувати оборонні рубежі в районах Вовчанська, Глибокого та Слобожанського. Ситуація під контролем ЗСУ. Ще триває один бій біля Вовчанська.

На Куп’янському напрямку ворог намагався шість разів атакувати позиції українських воїнів. Успішно відбито чотири штурмових дії поблизу населених пунктів Табаївка та Стельмахівка. Неподалік цих населених пунктів два боєзіткнення продовжуються.

На Лиманському напрямку російські війська 10 разів намагалися атакувати поблизу Новоєгорівки, Новосергіївки, Невського та Тернів. Триває бій у районі Невського, проте у Генштабі ЗСУ запевняють, що ситуація контрольована.

На Сіверському напрямку армія РФ здійснила три штурмові дії неподалік Верхньокам’янського. Однак всі спроби ворога просунутися стали безуспішними, стверджують у Генеральному штабі ЗСУ.

На Краматорському напрямку ЗСУ зупинили шість атак окупантів поблизу Часового Яру і Григорівки. Два боєзіткнення ще тривають зараз.

На Торецькому напрямку окупанти намагалися 11 разів вклинитися в українські оборонні рубежі біля населених пунктів Північне, Залізне, Торецьк та Нью-Йорк. Відбито вісім атак, ще три зараз тривають.

На Покровському напрямку ворог атакує найбільш інтенсивно. Тут відбулося 30 штурмів РФ з початку доби. Майже половина з них досі тривають біля населених пунктів Новоолександрівка, Воздвиженка, Новоселівка Перша і Яснобродівка.

На Курахівському напрямку росіяни намагалися 14 разів просунутися в районах населених пунктів Нетайлове, Костянтинівка, Красногорівка та Парасковіївка. Зараз триває три боєзіткнення поблизу Красногорівки.

На Времівському напрямку війська РФ розпочали дев’ять атак в районах Водяного і Урожайного, з яких тривають сім. Ворог концентрує зусилля у бік Старомлинівки.

На Оріхівському напрямку зазнали невдачі п’ять атак російських окупантів біля Малої Токмачки, Роботиного та Новоандріївки, зазначили у Генеральному штабі ЗСУ.


Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-07-27 01:19:08