Україна і світ

Атака ЗСУ на порт Кавказ змусить РФ возити паливо через Керченський міст – британська розвідка

Фото: Генштаб ЗСУ

Удар ЗСУ по порому Славянин, що перевозив залізничні вагони в порту Кавказ погіршить логістичні можливості Росії із забезпечення окупаційних військ на півдні України та негативно вплине на експорт зрідженого газу.

Про це йдеться в огляді Міноборони Британії у соцмережі Х.

Наслідки удару ЗСУ по порому Славянин в порту Кавказ 

– Цей удар майже напевно створить для Росії подальші логістичні проблеми з забезпечення своїх окупаційних військ на півдні України та для регіонального експорту зрідженого газу, – йдеться у повідомленні.

У відомстві зазначають, що Славянин, який має найбільшу здатність з-поміж трьох наявних поромів для перевезення залізничних вагонів, прямує між Росією та Кримським півостровом через Керченську протоку.

Зараз дивляться

– Після того, як успішні удари ракетами Україною пошкодили інші два пороми 29 травня цього року, Славянин відновив роботу, після зіткнення наприкінці 2023 року, в якості єдиного порому такого типу. Пороми з перевезення автотранспорту також працюють. Раніше Славянин перевозив зріджений газ через Керченський порт перед його експортом, – додали у відомстві.

Також у Міноборони Британії зазначили, що навіть якщо тимчасово пороми для перевезення залізничних вагонів не працюватимуть, це збільшить витрати та зменшить можливості Кремля транспортувати паливо, боєприпаси та техніку через Керченську протоку.

– Дуже ймовірно, що Росія повинна буде ризикувати транспортуванням палива залізничними вагонами через Керченський міст – це те, чого вона намагається уникнути після першої атаки на міст у жовтні 2022 році, – зазначили у відомстві.

Порт Кавказ на карті

Удару ЗСУ по порому Славянин в порту Кавказ 23 липня

23 липня угруповання сил і засобів Військово-морських сил ЗСУ разом із підрозділами інших складових Сил оборони в порту Кавказ завдали суттєвих пошкоджень ворожому порому Славянин.

За даними генштабу ЗСУ, окупанти використовували цей паром для перевезення залізничних вагонів, автотранспорту та контейнерів у військових цілях. Славянин – третій і останній залізничний пором, який РФ мала у зазначеному регіоні.


Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-07-25 18:10:09