Україна і світ

У Рівному виходили двох немовлят, кожне з яких важило трохи більше 1 400 г

Фахівці неонатального Центру Рівненської обласної дитячої лікарні виходили двох немовлят, які з’явилися на світ раніше терміну, кожне вагою трохи більше ніж 1 400 г.

– Брати Тарас та Ілля народилися вкрай незрілими на 27-му тижні вагітності, хоча вага під час народження була 1470 та 1460 грамів, але з перших хвилин життя вони боролися за кожний подих, за кожен грам ваги, – ідеться в повідомленні.

У віці дев’яти днів хлопчики були переведені до Рівненської обласної дитячої лікарні у зв’язку з численними ускладненнями.

Перші тижні життя

Повідомляється, що перші тижні життя малюків минули у відділенні анестезіології та інтенсивної терапії новонароджених неонатального Центру, де вони мужньо долали некротичний ентероколіт, септичний стан і незрілість легень.

Немовлята перебували на ШВЛ 10 днів, потім 20 днів на неінвазивній респіраторній підтримці. Цілих 5 днів не могли їсти самостійно і були на повному парентеральному харчуванні.

А потім, за словами медиків, ще долали бронхолегеневу дисплазію, остеомієліт, анемію недоношених, ретинопатію та багато різних станів, характерних для незрілих діток.

Три місяці боротьби

Мультидисциплінарна команда лікарів – неонатологи, дитячі анестезіологи, неврологи, офтальмологи та хірурги – доклали всіх зусиль, щоб допомогти Тарасу та Іллі.

Завдяки професіоналізму, самовідданості медиків і неймовірній силі волі самих малюків, хлопчикам вдалося перемогти.

Протягом трьох місяців (93 дні) перебування в неонатальному центрі Рівненської обласної дитячої лікарні хлопчики пройшли комплексне обстеження, лікування, ранню реабілітацію та консультації провідних фахівців.

Малюкам також було проведено операції з видалення пахових гриж.

Уже поїхали додому

– Нещодавно, з вагою 3 765 і 3 460 грамів, хлопчики нарешті поїхали додому! – пишуть медики.

За їхніми словами, протягом наступних трьох років вони перебуватимуть під пильною увагою фахівців лікарні та проходитимуть курси реабілітації.

Джерело: Рівненська ОДЛ

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-07-08 16:08:03