Україна і світ

Удар по Охматдиту: Україна ініціює скликання надзвичайного засідання Радбезу ООН

Фото: Офіс президента

У зв’язку з ранковим російським масованим ракетним ударом по цивільній інфраструктурі України, включно з дитячою лікарнею Охматдит Україна ініціює скликання надзвичайного засідання Радбезу ООН.

Таку заяву зробив президент України Володимир Зеленський у Варшаві, під час пресконференції з прем’єр-міністром Польщі Дональдом Туском.

– Україна зараз ініціює скликання надзвичайного засідання Ради безпеки ООН у зв’язку з російським ударом по цивільній інфраструктурі, включно з дитячою лікарнею, – сказав Зеленський.

Обстріл України 8 липня

Зеленський зазначив, що станом на зараз  унаслідок ракетного удару РФ по Україні 27 людей загинули, понад сто зазнали поранень.

Зараз дивляться

– Сьогодні Росія завдала удару по багатьох містах нашої країни: Київ, Кривий Ріг, Дніпро, міста нашої Донеччини. Влучання, зокрема, у дитячу лікарню Охматдит у Києві – одну з найважливіших не лише для нашої країни, а й для усього нашого регіону.

Удар припав на відділення, де діти отримували діаліз. Пошкоджені будинки, досі триває розбір завалів. Понад сто людей поранено, станом на цей час відомо про 27 убитих цими ударами, – додав президент України.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-07-08 15:52:03