Україна і світ

Помер художник Володимир Кабаченко | Life

Пішов з життя український художник Володимир Кабаченко. Йому було 66 років. Він довгий час очолював одеський осередок Національної спілки  художників України.

Помер художник Володимир Кабаченко

Про смерть митця повідомив мовний омбудсмен Тарас Кремінь. Він відзначив, що Кабаченко був не лише видатним художником, а й педагогом, поетом та мистецтвознавцем.

– Спочивай з Богом, друже Володимире. Ти став ближче до зоряної вічності в зеніті свого красивого, натхненного життя.
Щирі співчуття рідним і близьким. Царство небесне і вічна памʼять, – написав Тарас Кремінь у Facebook.

Мистецтвознавиця Ольга Тарасенко зазначила, що Володимир Кабаченко мав глибокі знання з історії української культури, а його живопис приваблював своєю індивідуальністю.

Зараз дивляться

– Художні образи втілюють космічне світобачення, вони споріднені з міфом, народною казкою, прийдешнім, де небувальщина, незвичне перевтілення невіддільні від гострого, тонкого переживання сучасності. Живописна добродушність майстерно поєднує таємниче та комічне, створюючи художній світ фантастичної реальності, – процитувала вона нагородний лист митця.

Творчий доробок Володимира Кабаченка

За життя автор створив чимало картин, що здобули визнання серед критиків та шанувальників мистецтва, а також отримали численні нагороди на міжнародних та всеукраїнських виставках і конкурсах.

Протягом своєї кар’єри він був учасником понад 80 колективних мистецьких виставок та 25 персональних. Твори Кабаченка знаходяться в багатьох музеях України та за її межами.

Митець поєднував творчу діяльність з громадською та науковою роботою.

Фото: Ольга Тарасенко

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-07-08 15:24:04