Україна і світ

Медики Франківська вийняли зі шлунка дитини кілограм волосся, як воно там опинилося

Фахівці Івано-Франківської обласної дитячої лікарні успішно прооперували 6-річну дівчинку після того, як обстеження виявило в шлунку дитини чужорідне тіло. Ним виявилася велика грудка волосся вагою в один кілограм.

Лікування результатів не давало

За словами медиків, маленька Вероніка потрапила до лікарні зі скаргами на відмову від їжі, інших симптомів не було. Оскільки аналізи були в нормі, деякий час малечу лікували амбулаторно. Але терапія позитивних результатів не давала.

Уже після госпіталізації в гастроентерологічне відділення дитині провели дослідження шлунково-кишкового тракту. Під час процедур лікарі виявили в шлунку Вероніки стороннє тіло. Це виявився трихобезоар, який лікарі часто виявляють у жінок і дівчаток.

Що таке трихобезоар

Трихобезоар – це чужорідне тіло в шлунку, сформоване з волосся або рослин. Воно утворюється внаслідок заковтування волосся. Найчастіше такі випадки трапляються з жінками та дівчатками, які мають звичку жувати волосся.

Частіше, ніж можна подумати

– Це відбувається частіше, ніж ви могли б подумати. Слідкуйте, щоб ваші діти не їли волосся, бо наслідки можуть бути такими, – застеріг генеральний директор Івано-Франківської обласної дитячої лікарні Тарас Мельник.

На щастя, маленьку пацієнтку успішно прооперували, а чужорідне тіло з волосся було видалено.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-07-07 09:19:07