Україна і світ

Відновлено дві третини. КМДА відзвітувала про стан енергетики у столиці

Київ відновив дві третини власних генеруючих потужностей після ракетних обстрілів і не припиняє ремонт обладнання.

Про це заявив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв, пише сайт Київської міської державної адміністрації.

За його словами, енергооб’єкти у столиці зазнали більше десятка атак, в результаті чого було виведено з ладу більше половину генеруючих потужностей.

Зараз дивляться

– Проведено колосальну роботу і зараз дві третини – відновлено. Важливо те, що застосовуються найсучасніші європейські технології і обладнання. У результаті, енергетичні об’єкти міста, що будувались переважно в радянській період, отримують модернізацію і стають набагато ефективнішими, – розповів Пантелеєв.

Проєкти з відновлення генерацій у Києві

Проєкти відновлення та модернізації стали частиною концепції Енергетичне відновлення: шлях до розподільної когенерації.

– Ми плануємо децентралізувати систему виробництва електроенергії і тепла, побудувавши ТЕЦ малої і середньої потужності. Крім того, місто розвиває кластер автономності об’єктів в умовах можливої відсутності електроенергії. Без цього якісна підготовка до зими неможлива, – сказав посадовець.

Крім того, всі лікарні Києва оснащені генераторами, також понад сто котелень системи централізованого опалення мають генератори, 175 бюветів також можуть бути оперативно підключені до джерел автономного живлення.

– Зараз збільшуємо кількість мобільних пересувних котелень. Саме в межах Проєкту «Реформування сектора централізованого теплопостачання в Україні» здійснюється встановлення сонячних панелей у медичних закладах Києва, – сказав заступник голови КМДА.

До того ж, Петро Пантелеєв нагадав, що у столиці близько 11 тисяч багатоповерхівок, з яких велика кількість має інженерне обладнання, що залежить від електроенергії. Йдеться про насоси систем водопостачання, опалення, ліфти тощо.

– Місто розробило і реалізує 4 програми, як інструменти для будинкових громад зі встановлення резервного живлення. Це програма співфінансування енергоефективних заходів 70/30, програма співфінансування ремонтів, програма компенсації коштів за придбання альтернативного живлення і програма надання пільгових кредитів. На сьогодні вже понад 1000 будинкових громад взяли участь у таких програмах і виконали енергоефективні заходи, – резюмував посадовець.

Нагадаємо, що з 20 липня в Україні запрацює низка програм підтримки населення в умовах дефіциту електроенергії.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-07-06 22:01:06