Україна і світ

Яке сьогодні свято – 9 червня 2024: день ангела, прикмети та що не можна робити

У неділю, 9 червня, відзначається День працівників текстильної і легкої промисловості України, Міжнародний день друзів, Міжнародний день архівів, Міжнародний день акредитації, День Коралового трикутника та День Дональда Дака.

Православна церква сьогодні вшановує пам’ять святого Кирила, патріарха Олександрійського.

Яке сьогодні свято – 9 червня 2024 року

9 червня (22 червня за старим стилем) у церковному календарі – день пам’яті святого Кирила Олександрійського.

Зараз дивляться

Він жив у IV-V століттях, походив зі знатної, благочестивої християнської сім’ї. В юності Кирило вступив у скит святого Макарія в Нітрійських горах, де пробув шість років. Патріарх Олександрійський Феофіл висвятив його на диякона і, побачивши його обдарованість, доручив виголошувати проповіді.

Після смерті Феофіла святого Кирила обрали патріархом Олександрійської церкви. Він керував церковою 32 роки і всіляко захищав християнську віру, вів довгу і виснажливу боротьбу з єретиками та іудеями.

Помер святитель Кирило в 444 році, залишивши після себе багато творів. Зокрема, тлумачення на Євангелія від Луки, від Іоанна, Послання апостола Павла до Коринтян і євреїв, а також апологію на захист християнства.

Хто святкує день ангела 9 червня

Іменини сьогодні відзначають Олександр, Олексій, Іван, Кирило, Марія, Марфа та Магдалина.

Що не можна робити 9 червня 2024 року

Сьогодні не можна сваритися та з’ясовувати стосунки. Наші предки вірили, що цього дня не варто одягати чорне, інакше можна притягнути до себе неприємності. Заборонено лихословити – накличеш на себе “чорну смугу”.

У Кирилів день не радять розповідати про плани на майбутнє – задумане не збудеться. Оскільки 9 червня припадає на неділю, сьогодні варто утриматися від домашньої роботи.

Що можна робити сьогодні

У давнину вважалося, що саме на Кирила починається справжня літня спека, а сонце сьогодні віддає всю свою енергію землі і рослинам. Цього дня добре зустрічати світанок.

Сьогодні слід очистити свій простір від непотрібного, позбутися від поганих звичок і негативних думок. У святителя Кирила просять захисту від недоброзичливців і зла.

Народні прикмети на 9 червня 2024

  • Вранці багато роси – буде хороший урожай.
  • Ворони розкричалися – чекайте на дощ.
  • На небі багато зірок – грибів в цьому сезоні буде багато.
  • Мурахи стали активними – до гарної погоди.
  • Дощить – урожай буде поганим.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-06-09 05:34:47