Україна і світ

Як довго працюватиме мобільний зв’язок у випадку повного блекауту в Україні

У випадку локального блекауту, оператори мобільного зв’язку зможуть підживлювати свої станції у знеструмленому регіоні щонайменше 3 дні.

Про це в ефірі національного телемарафону Єдині новини заявив директор директорату електронних комунікацій та радіочастотного спектра Мінцифри Станіслав Прибитько.

Як довго працюватиме мобільний зв’язок при блекауті

За його словами, у Мінцифри разом з мобільними операторами підготувались до сценарію локальних блекаутів.

Зараз дивляться

Прибитько зазначає, що в кризових ситуаціях конкуренції на ринку мобільного зв’язку не буде, а всі оператори об’єднають свої зусилля для того, щоб їх абоненти залишались на зв’язку.

– В цьому випадку оператори згрупувались між собою і спланували, як буде надаватись зв’язок в населених пунктах, якщо там буде регіональний чи локальний блекаут. Населені пункти розподілені на частини між кожним оператором, а кожен оператор, розуміючи свою територію, буде направляти технічні команди з генераторами, щоби щонайменше 3 доби за рахунок генераторів базові станції могли функціонувати, – каже він.

Таким чином, продовжує Прибитько, буде покрита максимальна територія населеного пункту та будуть надаватись послуги голосового зв’язку та відправки СМС.

Нагадаємо, раніше в Міненерго пояснювали, що хоч внаслідок нічної атаки РФ 7 червня енергетичні об’єкти не постраждали, але метою Росії є повний блекаут в Україні.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-06-07 19:23:30