Україна і світ

Палата представників США схвалила санкції проти МКС: що відомо

Палата представників Конгресу США ухвалила законопроєкт, який передбачає санкції проти Міжнародного кримінального суду (МКС) через запит про видання ордерів на арешт прем’єр-міністра та міністра оборони Ізраїлю.

Про це повідомляє агентство Associated Press.

У США схвалили законопроєкт про санкції проти МКС

Документ підтримали 247 конгресменів – 205 республіканців і 42 демократи. Проти виступили 155 представників Демократичної партії США, а двоє республіканців утрималися.

Зараз дивляться

Законопроєкт передбачає запровадження санкцій проти осіб, які беруть участь у будь-яких зусиллях щодо розслідування, арешту, затримання чи судового переслідування будь-якої особи, що перебуває під захистом США та їхніх союзників.

Він також блокує в’їзд чиновників МКС до США, анулює будь-які американські візи та обмежує їхні можливості під час проведення угод із майном у США.

– Цей законопроєкт матиме негативний вплив на МКС як інституцію, що може перешкоджати зусиллям суду в переслідуванні численних звірств, які були скоєні в багатьох місцях по всьому світу, від України до Уганди, – заявив демократ Грегорі Мікс із Комітету у закордонних справах.

У травні головний прокурор Міжнародного кримінального суду Карім Хан запросив ордери на арешт прем’єр-міністра Ізраїлю Беньяміна Нетаньягу, міністра оборони Ізраїлю Йоава Галанта, а також трьох ватажків палестинського руху ХАМАС.

Після цього у Палаті представників розробили відповідний законопроєкт, але проти нього виступила адміністрація Байдена. У Білому домі вважають, що є ефективніші способи захистити Ізраїль, зберегти позиції США в МКС і сприяти міжнародному правосуддю та відповідальності.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-06-05 11:53:47