Львівський портал

Росія збирає нове угруповання військ біля кордону, – Зеленський

Російські війська збирають нове угруповання, розташоване на північному кордоні з Україною. Про це повідомив президент Володимир Зеленський під час відеозвернення до світових лідерів.

За словами президента, Росія збирає нове угруповання військ за 90 км від Харкова.

«Росія постійно намагається розширити війну. Цими днями ми захищаємось за 60 кілометрів на північний схід від цього місця ( Харкова, – ред.) від чергової спроби російського наступу. Росія готується до спроби наступальних дій і за 90 кілометрів звідси ( Харкова, – ред.) на північний захід – біля нашого кордону збирається ще одне угруповання військ», – заявив Зеленський.

Нагадаємо, напередодні Володимир Зеленський заявив, що українські військові зуміли взяти під «бойовий контроль» ту територію на півночі Харківщини, куди зайшли окупанти.

Зі свого боку Генштаб заявив, що наступ російських окупантів на півночі Харківщини вдалось зупинити, Сили оборони натомість перейшли до контрнаступальних дій. Втім рашисти почали тероризувати Вовчанськ авіабомбами.

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський говорив, що війська РФ понесли значні втрати на прикордонні Харківщини і зав’язли у вуличних боях за Вовчанськ. У районі Липців вони вже перейшли до оборони.

Сам наступ на північ Харківщини російські окупанти почали 10 травня.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-05-26 11:13:09