Суспільне мовлення

Хорватське місто Пула стало побратимом Львова

Хорватське портове місто Пула, що на узбережжі Адріатичного моря, стало 21 містом-побратимом Львова. Сьогодні, 9 травня, мери підписали угоду про співпрацю. Про це повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

Мер Пули Філіп Зорічіч приїхав до Львова принагідно до Дня Європи. Міському голові з Хорватії доручили підняти стяг ЄС біля Ратуші. Цього ж дня Андрій Садовий та Філіп Зорічіч підписали угоду про партнерство.

“Ми є друзями і тепер будемо продовжувати нашу співпрацю. Ми бачили ваш центр “Незламні”, були на церемонії і попрощалися з військовим. Це для нас дуже символічно і емоційно. Ми пам’ятаємо схожі події в своїй історії. Тому раді, що зможемо допомогти вам. І дякуємо, що відчуваємо себе у вас прийнятими, як друзі. Тому основний меседж сьогодні – це дружба, дружба між Пулою і Львовом”, — каже мер Пули.

Подію відвідала пані-посол Хорватії в Україні Аніца Джамич. Каже, що переконана у тому, що Україна досягне свого членства в Європейському Союзі.

“Європейська спільнота колись давно починалася як проєкт миру. Але через 30-40 років ми забули про це. Втім, тепер ми повертаємося до свого коріння, і тепер для мене Європейський Союз має інше значення”, — додає пані-посол.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Окрім Пули, Львів має 20 міст-партнерів у різних країнах світу. Це Баня-Лука, Будапешт, Вільнюс, Вінніпег, Вроцлав, Краків, Кутаїсі, Лодзь, Люблін, Перемишль, Пловдів, Рішон Ле-Ціон, Рочдейл, Ряшів, Тбілісі, Фрайбург, Ченду, Канни, Вюрцбург та Орхус.


Джерело: Суспільне мовлення України