Суспільне мовлення

Львівському перинатальному центру передали обладнання зі Швейцарії

Львівський перинатальний центр отримав сучасне обладнання для виходжування немовлят. Його передали благодійники зі Швейцарії. Це обладнання потрібне для передчасно народжених дітей. Про це Суспільному розповіла директорка центру Марія Малачинська.

У Львівському обласному перинатальному центрі за минулий рік народилося понад 4600 дітей. З них близько 10% — передчасно. Тож для виходжування таких немовлят благодійники передали кювез — спеціальний інкубатор, розповідає директорка центру Марія Малачинська.

“Цей кювез є інноваційним. Виробник — Швейцарія. І, зокрема, гроші на цей інкубатор нам передала Швейцарська університетська медична клініка за підтримки волонтерської організації HelpUA”, — каже директорка центру Марія Малачинська.

Фото: Суспільне Львів

Кювез встановили у відділенні другого етапу виходжування передчасно народжених дітей. Це обладнання дозволяє забезпечити комфортну температуру для немовляти.

“Це обладнання, можна сказати, найнеобхідніше, власне, для виходжування дітей, для надання їм допомоги. Тому що кожна маніпуляція недоношеній та навіть доношеній дитині — повинна відбуватися у термонейтральному середовищі, оптимально наближеному до умов внутрішньоутробного існування”, — каже лікарка-неонатолог Леся Галецька.

Львівському перинатальному центру передали обладнання зі Швейцарії

Фототерапія для дитини з жовтяницею. Фото: Суспільне Львів

За словами Лесі Галецької, інкубатор за потреби використовують не лише для передчасно народжених дітей.

“Для доношених дітей — дуже багато використовується для проведення фототерапії, коли в дитини виникає жовтяниця. Апаратура дуже якісна: регулюється вологість, регулюється температура, датчики сигналять про будь-який збій”, — каже лікарка-неонатолог Леся Галецька.

Наразі у медзакладі є чотири таких кювези. Та за словами директорки центру Марії Малачинської, потреба в них досі є.

Читайте також

У Львівському перинатальному центрі виходили найменшого пацієнта в історії закладу

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

У Львові лікарі врятували дитину, яка народилася з вагою 970 грамів


Джерело: Суспільне мовлення України