Суспільне мовлення

Пройшла відбір у штурмову бригаду “Лють”. Історія доброволиці зі Львівщини

Стриянка Лариса Борщ – одна з жінок, яка пройшла відбір до об’єднаної штурмової бригади Національної поліції України “Лють”. У мирному житті Лариса працювала менеджером з персоналу. Історію доброволиці розповіли у пресслужбі ГУ Нацполіції у Львівській області.

Лариса Борщ з дитинства мріяла стати військовою. Мрія не здійснилася, та після повномасштабного вторгнення жінка вирішила, що не зможе залишатися осторонь. Лариса одразу приєдналася до добровольчого формування у Стрию. Разом з поліцейськими патрулювала вулиці, навчилася поводженню із зброєю, а також пройшла курси тактичної медицини.

“Якось інструктор розповів, що в поліції Львівщині розпочався набір у бригаду “Лють”, призначення якої – відсіч та стримування ворога. І я відразу зрозуміла – це мій шанс, на який я чекала все життя”, — каже жінка.

Пройшла відбір у штурмову бригаду “Лють”. Історія доброволиці зі Львівщини. Фото: ГУ Нацполіції у Львівській області

Лариса подала необхідні документи, успішно пройшла відбір. Тепер доброволиця готується до навчань. Після цього приступить до виконання завдань.

“Моя основна мотивація — як у всіх українців сьогодні: зробити так, щоб ця нечисть не ходила по нашій землі. Я дуже люблю свою родину, свій дім, свій сад. І я буду це захищати!”, — каже вона.

Сім’я Лариси — 26-річна донька та чоловік, який сам є військовим медиком, підтримала її рішення.

Що відомо про бригаду “Лють”

На Львівщині формують штурмові бригади “Гвардія наступу”. Їх створюватимуть на базі Національної поліції, Державної прикордонної служби та Національної гвардії. Вони працюватимуть на посилення сил оборони та звільнення окупованих територій, однак кожна бригада матиме своє бойове завдання.

Об’єднана штурмова бригада Національної поліції України “Лють” — це два штурмові полки, батальйон особливого призначення, артилерійський полк і рота спеціальних операцій.

Формування бригади триватиме до 1 квітня. Добровольці, які хочуть приєднатися, можуть подати анкету на сайті storm.mvs.gov.ua або через Центри надання адміністративних послуг.

Далі кандидат має пройти військово-лікарську комісію, здати психологічний та фізичний тести, пройти тестування на знання законодавства та логічне мислення. Після успішного проходження тестування він пройде кількамісячне навчання. По завершенню підготовки бійці розпочинають виконання поставлених завдань.

Читайте також

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

На Львівщині формують окремий стрілецький батальйон: як доєднатися


Джерело: Суспільне мовлення України