Україна і світ

Генсек НАТО після зустрічі з очільником міноборони ФРН: Незабаром ми знайдемо рішення щодо Leopard 2

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг після зустрічі з новопризначеним міністром оборони ФРН Борисом Пісторіусом заявив, що рішення щодо постачання важких танків Leopard 2 буде ухвалене незабаром.

Про це повідомляє пресслужба НАТО.

«Ми обговорювали питання бойових танків. Консультації між членами Альянсу (щодо передачі Україні танків Leopard 2 ред.) триватимуть, і я впевнений, що незабаром ми знайдемо рішення», — зазначив Єнс Столтенберг.

Він додав, що Німеччина серед країн Альянсу надає Україні найбільше військової, фінансової та гуманітарної допомоги. І в цей переломний для України момент війни Альянс має надати якнайшвидше Україні більш важкі та досконалі системи.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

«Відвага українських військових надихнула весь світ. Водночас не варто недооцінювати росію. Єдиний шлях до міцного миру — дати зрозуміти путіну, що він не переможе на полі бою. Тому ми повинні забезпечити більш важкі та вдосконалені системи, щоб українські сили змогли дати відсіч російським силам. Не тільки вижити. Але щоб перемогти, повернути територію та переважати як суверенна, незалежна держава в Європі», — наголосив очільник Північноатлантичного альянсу.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2023-01-24 14:10:34