Україна і світ

30 пластичних операцій постраждалим від війни: у Львові рятують українців з травмами обличчя


У львівському Superhumans Center триває четверта французько-українська місія щелепно-лицевих хірургів — за рік роботи було проведено 30 складних пластичних операцій українцям, що постраждали від війни.

Superhumans Center як символ надії

Тисячі людей, як цивільних, так і військових, отримали серйозні травми обличчя через бойові дії, і їхнє відновлення є не лише питанням естетики, а й функціональності.

Відновлення лицевого скелета і пластика дефектів м’яких тканин є життєво важливими для нормального життя. Саме для цього працюють команди українських і закордонних пластичних хірургів.

Зараз дивляться

Наразі у Львові вчетверте співпрацюють щелепно-лицеві хірурги України і Франції. Це є результатом міжнародного медичного партнерства, яке розпочалося навесні минулого року після підписання меморандуму між міністерствами охорони здоров’я України та Франції.

Під час Summit of First Ladies and Gentlemen було започатковано проєкт міжнародного медичного партнерства, у рамках якого 25 українських лікарень отримали закордонних партнерів.

Львівський Superhumans Center підписав меморандум з Assistance Publique – Hôpitaux de Paris (AP-HP). У команді  французьких фахівців є відомий професор Бернар Девошель, який у 2005 році здійснив першу у світі успішну трансплантацію обличчя.

Українську збірну очолює Юлія Медвідь, керівниця відділення реконструктивної та пластичної хірургії Superhumans Center.

Вона провела понад 100 операцій обличчя і наразі активно працює в складі французько-українських місій.

Разом колеги виконали 30 пластичних операцій українцям. Їхня робота є символом надії і відновлення для багатьох людей.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: МОЗ України

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-30 16:03:30