Україна і світ

З’явилися супутникові знімки руйнувань на газовимірювальній станції Суджа в Курській області

Фото: Факти ICTV

У мережі з’явилися супутникові знімки з наслідками руйнування на газовимірювальній станції Суджа у Курській області Росії.

Суджа у Курській області РФ – супутникові знімки

Згідно з супутниковими знімками, оприлюдненими російською службою Радіо Свобода, частина пошкоджень з’явилася у період між 9 та 10 серпня, а потім знову – між 10 та 11 серпня.

На супутниковому знімку, датованому 11 серпня, можна побачити, що майже повністю зруйновано одну з адміністративних будівель станції Суджа та майданчик, на якому встановлено вимірювальне обладнання.

Зараз дивляться

Фото: Радіо Свобода

Проте вранці 12 серпня російський Газпром заявив, що нібито продовжується прокачування газу через станцію Суджа до Європи у звичайному обсязі.

Водночас оприлюднено новий супутниковий знімок міжнародного пункту пропуску Суджа, зруйнованого в перший день наступу ЗСУ в Курській області Росії. Фото датується 11 серпня. Пункт пропуску контролювали солдати-строковики, яких взяли в полон.

У той день Росія оголосила про проведення додаткових евакуацій у двох областях, розташованих неподалік кордону з Україною.

Стало відомо, що ЗСУ контролюють близько 1 тис. кв. км у Курській області Росії, заявив головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський у доповіді президенту Володимиру Зеленському.


Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-12 19:29:08