Україна і світ

Звільнятимуть поштою та визначатимуть індивідуальний режим праці – Рада ухвалила закон про вільний трудовий договір

Верховна Рада ухвалила закон щодо спрощення регулювання трудових відносин у сфері малого і середнього підприємництва та зменшення адміністративного навантаження на підприємницьку діяльність.

За законопроект №5371 проголосували 259 народних депутатів.

photo 2022 07 19 13 14 18

Закон стосується роботодавців малого та середнього бізнеса та працівників. Кількість співробітників за звітний період (календарний рік) не має перевищувати 250 осіб, а розмір заробітної плати має становити на місяць понад 8 розмірів мінімальних зарплат, встановлених законом.

Договірний режим може застосовуватися лише на добровільних засадах у відносинах між працівниками та роботодавцями.

Також договірний режим передбачає можливість визначення безпосередньо трудовим договором індивідуальних умов праці працівника.

– В умовах договірного режиму сторони трудового договору можуть на власний розсуд за взаємною згодою врегулювати свої відносини в частині виникнення і припинення трудових відносин, системи оплати праці, норм праці, розміру заробітної плати з урахуванням встановленого законом граничного мінімального розміру, надбавок, доплат, премій, винагород та інших заохочувальних, компенсаційних і гарантійних виплат, норм робочого часу та відпочинку з додержанням норм загальної тривалості робочого тижня, тривалості щотижневого відпочинку та інших прав і гарантій, які визначені Кодексом законів про працю, – йдеться у законі.

За взаємною згодою працівника та роботодавця може укладатись безстроковий або строковий трудовий договір.

Крім того, законом передбачено, що роботодавець має право з власної ініціативи розірвати трудовий договір з працівником, якщо інше не визначено трудовим договором. Розірвання відбувається шляхом підписання додаткової угоди про розірвання трудового договору або в односторонньому порядку шляхом надсилання працівнику у спосіб, визначений трудовим договором.

Також можливе надсилання працівнику повідомлення про розірвання трудового договору поштою. Такий договір вважається розірваним з наступного робочого дня після вручення повідомлення працівнику або через п’ять календарних днів.

Розірвання трудового договору з ініціативи роботодавця в односторонньому порядку передбачає виплату працівнику компенсаційної суми, яка визначена трудовим договором. Сума не повинна бути меншою за розмір трьох мінімальних заробітних плат.

Джерела: Ярослав Железняк

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: Pexels

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-07-19 18:28:24

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин